tüpten tüpe aktarma

ziyapasha

Yumurta
Üye
ben bu karıncalari tüpten tüpe nasıl akatricam iki tüpü birleştirsem nefessiz kalcaklar nasıl olcak yardim help

Ekli dosyalar

• 17051667757265761632024429945799.jpg
    17051667757265761632024429945799.jpg
    60.5 KB · Görüntüleme: 13

F9rkan

Yumurta
Üye
Şu tip bi aparat kullanabilrsin yada şeffaf ve geniş bir kabın içine ikitüpüde koyup aktarılacak tüpü karanlık ve nemli diğer tüpe ışık tutarak transfer ettirebilirsin ayrıca transfer 2 gün gibi uzun veya 1 saat gibi kısada olabilir sabırlı olmalısın bir seçenekte şu resimdekinin ortasındaki gibi bir borunun tüpe sokulacak kısımlarına pamuk sarıp kaçmalarını ve havasız kalmalarını engellersin

tRushElites

Yumurta
Üye
Ben iki tüpü birbirine bantlayıp iğne ile ufak delikler açıyorum, basitçe, bunu deneyebilirsin

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Banta yapışabilirler zaten tüpteki hava hemen bitmez. Az sayıdalarsa manuel öneririm.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
ben bu karıncalari tüpten tüpe nasıl akatricam iki tüpü birleştirsem nefessiz kalcaklar nasıl olcak yardim help
Tüpleri üst üste koyup içine dökeceksin. Stresli bir cinsse bunu yapma.

Slixers

Yumurta
Üye
Manuel aktarma kendileri geçmezlerse yapılması gereken bir şey bence, önermiyorum o yüzden direk yapmanızı, sağlıklı şekilde transfer olmazlarsa eğer son çare onu yapabilirsiniz, ama transfer işlemi aşamalı olarak ilerlemelidir. : Tüpleri bağlama, Bir tarafı karanlık bir tarafı aydınlık bırakma(imkan varsa güçlü bir ışık kullanılabilir), hala transfer olmadıysa sakince eski tüpte titreşim yapmalısınız. En son çare manuel olarak transfer etmelisiniz.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Stressiz cinslerde vakit kaybetmenize gerek yok. Işık ya da titreşim kullanmak sadece zaman kaybı.

Slixers

Yumurta
Üye
Stressiz cinslerde vakit kaybetmenize gerek yok. Işık ya da titreşim kullanmak sadece zaman kaybı.
Ne için zaman kaybı? Bu hobi sabır işi zaten acele edilecek bir şey yok ki her şey zaten sürecin bir parçası bana kalırsa onların tüpe transfer olmayışlarını deneyimlemek bile güzel bir tecrübe olabilir. Biraz bakış açısıyla ilgili sanırım bu sende haklısın kendince

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ne için zaman kaybı? Bu hobi sabır işi zaten acele edilecek bir şey yok ki her şey zaten sürecin bir parçası bana kalırsa onların tüpe transfer olmayışlarını deneyimlemek bile güzel bir tecrübe olabilir. Biraz bakış açısıyla ilgili sanırım bu sende haklısın kendince
Acele olduğunu düşünmediğim için dedim. Otobüs gelmişken otobüs beklemeye devam etmemek gibi. Özellikle Tetramorium gibi cinsler epey stressiz oldukları için manuel transferin pek zararı olmuyor. Ama transferi deneyimlemek isteniyorsa da tabii deneyimlenebilir. Transfer süreçleri genelde oldukça sinir bozucu ve huzur kaçırıcıdır.

ziyapasha

Yumurta
Üye
yeni konu açtım bakarsanız sevinirim yada burdan ileteyim bu su icilen pamuktaki suda hava kabarcığı var yeni konuda belirttim bunun karıncalara bi zarari varmi