Tüpten su kaçması

BeyDiesT

Nanitik
Üye
bir kabın içine lasius niger kolonimi koydum,şekerli su ihtiyaçlarını karşılamak için yanına içinde şekerli su olan bir tüp koydum.Ancak tüpten 1 kere şekerli su kaçtı,pamuktan dışarı çıktı bildiğiniz,döküldü.Tüpü değiştirdim,birdaha oldu sebebi nedir nerede hatam var ?

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Büyük ihtimal pamuğu çok gevşek tututunuz. Şekerli suyun sürekli bir alanda durmasını tavsiye etmiyorum, siz belirli aralıklarla koloniye taze hazırlayıp verirseniz daha sağlıklı olur.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Hata 1: Kabın içinde lasius beslemeye çalışmayın test tüpünüz yoksa eczaneden 1-2tl'ye şırınga alabilirsiniz.
Hata 2: Şekerli su tüpü yapmak, şekerli su bakterilerilerin ve zararlıların üremesi için çok iyi bir ortam.

Pamuğu biraz gevşek bırakmış olabilirsiz ve ani sıcak soğuk değişimleri tüpün taşmasına neden olmuş olabilir. Bana kalırsa böyle kalıcı şeker kaynaklarına gerek yok. Ben haftada bir taze şekerli / ballı su yapıp şırınga ile damlatıyorum.

BeyDiesT

Nanitik
Üye
teşekkür ederim şekerli suyu taze vericeğim ancak yanlış anlamışsınız kabın içinde tüpte olan bir kolonim var tuğkan abiden görmüştüm

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
teşekkür ederim şekerli suyu taze vericeğim ancak yanlış anlamışsınız kabın içinde tüpte olan bir kolonim var tuğkan abiden görmüştüm
Dediğinizi anladım kabın içerisinde tüpte besliyorsunuz benimde severek kullanıdığım bir yöntem.