Tüpteki kolonide kanatlanma

itslysan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, forumdaki bazı konuları araştırdım fakat pek bir şey anladım açıkçası. Bazı sorularım olucak cevaplarsanız sevinirim. Düzen açısından soruları numaralandırdım, sizde numaralandırarak cevap verirseniz sevinirim:)

Sorularım;

1- koloni büyüdüğü zaman prenses ne zaman çıkacak koloniden? Yani şöyle, kraliçe yumurtalardan işçi çıkarken rastgele bir şekilde prens, prenses veya asker, majör falan mı çıkacak? Yoksa benim özel bir uğraşla mı bunları çıkarmam gerekiyor kolonide?

2- Eğer oldu da bir şekilde prenses çıktı. Bunların çiftleşme dönemi gelmicek mi? Biraz araştırdım, doğa kanununa göre kanatlanıp uçması gerekecek prens ve prensesin. Formikaryumda kanatlansa uçmaya çalışırım mı nasıl oluyor bu işler?

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
1. Nasıl bazı yumurtalar major oluyorsa bazı yumurtalar da alate olarak gelişecek. Bunun için özel bir şey yapmanıza gerek yok.
2. Outworldün üstü açıksa uçabilirler ama tabiki çiftleşecek eşler bulamayacakları için döllenemeyecekler. Üstü kapalıysa uçmazlar ve kolonide işçi gibi çalışmaya devam edecekler.

efetrhan

Pupa
Üye
1. Nasıl bazı yumurtalar major oluyorsa bazı yumurtalar da alate olarak gelişecek. Bunun için özel bir şey yapmanıza gerek yok.
2. Outworldün üstü açıksa uçabilirler ama tabiki çiftleşecek eşler bulamayacakları için döllenemeyecekler. Üstü kapalıysa uçmazlar ve kolonide işçi gibi çalışmaya devam edecekler.
2. soru için eğer üstü açıksa uçtukları zaman evin içine kaçma riski nedir hocam?

itslysan

Yumurta
Üye
Peki ya dışardan aynı türün prensini alsam veya prenses. Kendi kolonimden prens veya prenses alsam test tüpünde çiftleştirmeyi deneyebilir miyim? Eğer olursa döllenmiş olan kraliçeyi eski kolonime eklersem Multiquenn olur mu
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

2. soru için eğer üstü açıksa uçtukları zaman evin içine kaçma riski nedir hocam?
Kanka evinde besliyorsan nereye kaçacaklar başka

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
1-) Protein boost yaparsan bazı durumlarda erkenden prenses veya prens çıkarma ihtimaliniz var(kendi deneyimimle söylüyorum). Koloni zaten çok büyük boyutlara ulaştığında prens ve prenses çıkaracaktırlar.
2-)Kolonide kalıp işçi olarak çalışırlar

Peki ya dışardan aynı türün prensini alsam veya prenses. Kendi kolonimden prens veya prenses alsam test tüpünde çiftleştirmeyi deneyebilir miyim? Eğer olursa döllenmiş olan kraliçeyi eski kolonime eklersem Multiquenn olur mu

Kanka evinde besliyorsan nereye kaçacaklar başka
Aynı türü bulacaksın da prensini bulacaksında. Boşa uğraş yani

itslysan

Yumurta
Üye
1-) Protein boost yaparsan bazı durumlarda erkenden prenses veya prens çıkarma ihtimaliniz var(kendi deneyimimle söylüyorum). Koloni zaten çok büyük boyutlara ulaştığında prens ve prenses çıkaracaktırlar.
2-)Kolonide kalıp işçi olarak çalışırlar

Aynı türü bulacanda prensini bulacanda. Boşa uğraş yani
Uğraşmak istiyorum ben eğelenceli bence oyun gibi. Kendi kolonisinden çıkan kraliçe multiquenn olur mu

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Olmaz.Dediğim gibi o prensesler işçi olarak çalışmaya devam edecekler.Messorlarda tür tespiti zor olduğu için tür ayrımını kolay kolay yapamazsın. Kaldı ki daha resmi olmayan messor türleri var

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Uğraşmak istiyorum ben eğelenceli bence oyun gibi. Kendi kolonisinden çıkan kraliçe multiquenn olur mu
Döllenmemiş olacağı için multiqueen olmaz. Zaten döllenmemiş karınca kraliçe de değildir prensestir.

itslysan

Yumurta
Üye
Olmaz.Dediğim gibi o prensesler işçi olarak çalışmaya devam edecekler.Messorlarda tür tespiti zor olduğu için tür ayrımını kolay kolay yapamazsın. Kaldı ki daha resmi olmayan messor türleri var
Messor olduğunu kim söyledi? Neyse saol yine de :)

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Eve kaçsalar bile döllenmemiş olacakları için koloni kurup eve yayılma gibi bir durum olmaz. Bir süre sonra açlıktan ölürler muhtemelen

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

itslysan

Yumurta
Üye
Kusura bakmayın aklımda neden öyle kalmış ya:d Dediğim gibi biraz zor yani o işler

Tamam işte hocam koloni içinde nasıl kendi kendine döllensin? Her kraliçenin kendi feromonu vardır öyle bir şey olmaz
Yo diğer arkadaşa söyledim

efetrhan

Pupa
Üye
Eve kaçsalar bile döllenmemiş olacakları için koloni kurup eve yayılma gibi bir durum olmaz. Bir süre sonra açlıktan ölürler muhtemelen
yani evde prens/prenseslerin gezinmesi beni rahatsız eder açıkçası :D artık kapağını kaparız yapacak bir şey yok :)

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Esaret altında çiftleştirme bir işe yaramaz. Çok güzel bir günlük bırakacağım inceleyebilirsiniz