Tüpte su bitti

Snaj

Yumurta
Üye
1658609851559.png
Kreliçe karıncamı bugün kontrol ettiğimde 4 adet işçisi vardı ve bir tanesi ölü gibi duruyordu yada daha yeni çıktığı için öyle duruyor emin değilim. Diğerleri kazdıkları pamuğun altında saklanıyor. Fotoğrafta görülebileceği gibi neredeyse hiç su kalmamış. Sizce şuan başka tüpe bağlasam koloniyi taşıyabilirler mi? Diğer daha işçisi olmayan kraliçelere ve bu kraliçeye biraz bal verdim hepsi balı tüketti, yarın boş bir tüp bantlamayı düşünüyorum bu koloniye ama boğulmamalarını nasıl sağlayacağım emin değilim..

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pamuk tamamen kuruyana kadar idare eder onları. Pamuk kurumadan transferi başlattığınızda zor transfer olurlar.. Çünkü yaşadıkları yerde hala nem oluyor.
boğulmamalarını nasıl sağlayacağım emin değilim..
Bu kısımda aklınıza takılan şeyi anlamadım.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Pamuktaki nem bir süre daha idare edecektir. Bu sürede bir transfer aparatı edinebilirsiniz veya kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz. Transfer çok uzun sürerse içerde havasızlıktan ölebilirler. Veya en kolayı manuel transfer yapabilirsiniz fazla işçi yok zaten.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet transfer yapmalısınız, taşıyabilirler problem olmaz. Yalnız bantla halledemezsiniz ne yazık ki. Fakat şöyle bir önerim var. Eğer koloni hızlıca transfer olursa direkt bantla yapabilirsiniz sorun olmaz. Baktınız ki uzun sürüyor malesef sirkülasyon sağlayacak bir aparata ihtiyacınız var.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pamuk tamamen kuruyana kadar idare eder onları. Pamuk kurumadan transferi başlattığınızda zor transfer olurlar.. Çünkü yaşadıkları yerde hala nem oluyor.

Bu kısımda aklınıza takılan şeyi anlamadım.
Bantla yapınca hava alamayacaklar ya, ondan bahsediyor. Havasızlıktan boğulmak.

Snaj

Yumurta
Üye
Pamuktaki nem bir süre daha idare edecektir. Bu sürede bir transfer aparatı edinebilirsiniz veya kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz. Transfer çok uzun sürerse içerde havasızlıktan ölebilirler. Veya en kolayı manuel transfer yapabilirsiniz fazla işçi yok zaten.
Elle transfer etmek isterim ama yumurtaları çok değişik yerlere koymuşlar, özellikle pamuğun altında sakladıklarını düşünüyorum. Hepsini toplamam pek mümkün olmayabilir. Hala az bir şey su olduğuna göre biraz daha bekleyip deneyeceğim o zaman.

Snaj

Yumurta
Üye
Fotoğrafta gözüken topak olmuş ölü gibi duran işçi bugün hareketlenmiş ama ayakları hala birbirine dolanmış duruyor sizce yeni doğduğu için mi yoksa ölmesine yol açacak bir problem ile mi var oldu.

Snaj

Yumurta
Üye
1658758223826.png
Bir tane daha işçisi çıktı. Bahsettiğim ayakları karışmış olan işçi sanırım ölmüş. Şimdilik bant ile deniyorum. Kaç saat sonra vazgeçmeliyim hava almaları için. Türünü söyleyebilecek var mı? Sanırım formica denmişti en son ama bu fotoğraf daha net.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cinsi Formica evet. İçerideki hava kısa sürede sıkıntı yaratmayacaktır. Delik falan açarsınız banta, her türlü idare eder.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Hocam su ile kraliçe arasındakı pamuk değil herhalde oyuzden hızlı bitmiş olabilir