Tüpte su basması

Snaj

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda 6 işçili formica kolonimi suları bittiği için yeni tüpe bağlayarak aktarımını sağladım. Bu yeni tüpte bolca bal ve un kurdu tüketip hızlı bir şekilde yumurta üretmeye ve bakmaya başlamışlardı ama son 2 gündür tüpün başına sığındıklarını ve yumurtaların ve larvaların görünürde olmadığını fark ettim. Ayrıca outworld içine koyduğum un kurdu parçası ve kum, çer çöp tüpün su olan kısmına yığılmıştı ve genel olarak o bölge oldukça nemliydi. Şuan 2 tane larva ve az sayıda yumurta hariç bütün yumurtalar yok olmuş. Lasiuslarım geç başlamasına rağmen hızlı bir şekilde işçi sayısı kazanırken formika işçilerini böyle görmek canımı sıkıyor. Bende yeni bir tüp hazırlayıp outworld portlarından şekerli suyu kaldırıp oraya bağladım ve kırmızı kaplamayı kendi tüplerinden alıp oraya geçirdim. Kendi deney tüpleri su alt kısımda kalacak şekilde hafif eğimli olmasına rağmen denen bu şekilde larva ve yumurta kaybı yaşadılar bilen var mı?

1659890214644.png

Snaj

Yumurta
Üye
Outworld içine azcık ince silika kumu koyuyorum ve karıncalar bunu tüp içine taşıyor bunda sorun yok değil mi?

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Outworld içine azcık ince silika kumu koyuyorum ve karıncalar bunu tüp içine taşıyor bunda sorun yok değil mi?
Yuva girişini kendilerine göre ayarlıyorlar ve nemi kontrol ediyorlar

Snaj

Yumurta
Üye
Islak yer nasıl yani su basan tüpte larva mı kalmış
Fotoğrafta belli mi bilmiyorum ama un kurdu kabuğu olan pamuk tarafında nem var ve bir tane larva uzun süredir orada hareketsiz duruyor. Diğer iki tanesi işçiler tarafından bakılıyor tüpün diğer ucunda. Sanırım nemden rahatsız olup bazı larva ve yumurtaları ölüme terk ettiler.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Fotoğrafta belli mi bilmiyorum ama un kurdu kabuğu olan pamuk tarafında nem var ve bir tane larva uzun süredir orada hareketsiz duruyor. Diğer iki tanesi işçiler tarafından bakılıyor tüpün diğer ucunda. Sanırım nemden rahatsız olup bazı larva ve yumurtaları ölüme terk ettiler.
Yuöurtalar ölmüştür büyük ihtimalle o yüzden bırakmışlardır