Uzun süre canlı yemi tüp içersinde bekletirseniz küf oluşurBu karartı tüm kolonilerimde yavaş yavaş başlıyor, sürekli transfer yapmak strese sokmaz mı? Engel olmak için yapmam gereken bir şey var mı
Zaten bu küf işçiler çıkmadan da vardı uzun süredir böyleBenim bildiğim böyle küfler zararlı olmuyor.
Siyah küf genel de zararsız olarak bilinir. Aşırı artmadığı sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum. Suyu bittiğin de yinede transfer yapın.Zaten bu küf işçiler çıkmadan da vardı uzun süredir böyle
Benim 5 tane daha kolonim var ve sadece bu kolonimde küf ortaya çıktı. Pamuğun markasından olduğunu sanmıyorum. Transfer etmeyi deneyeceğim gerekirse titreşim ve sıcaklık uygularım.O zaman moderatör arkadaşımızın dediği gibi kullandığınız pamukta bir sorun var. Bir süre sonra nem ihtiyacını karşılayamaz koloni çünkü küf oraya bir tabaka gibi yerleşir ve su pamuktan geçemez. En iyisi pamuğun markasını değiştirip manuel bir şekilde transfer etmen
Siyah küfür zararlı veya zararsız olduğu hakkında değişmesi gerektiğini veya gerektirmediğini belirlemek çıplak gözle anlamak olanaksızdır. Çünkü elbette pamuktan kaynaklanan zararlı bir küf olarak nitelendirmediğimiz bu küfür içerisinde işçilerin yiyecek atıkları veya türlü türlü nedenden oluşmuş küfler bir arada bulunuyor olabilir. Bu kesin bir yorum yapamadığımız küfür elbette değişmesi gerekmektedir. "Siyah küf zararsız diye bilinir." demek bence doğru değil.Siyah küf genel de zararsız olarak bilinir. Aşırı artmadığı sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum. Suyu bittiğin de yinede transfer yapın.
Outworld ile bağlantısını keserek bu şekilde transfer yapıyorum o zaman ben de. 15 işçil messor kolonisi. Umarım sıkıntısız geçerler
Ekli dosyayı görüntüle 11081
Hayır yoktu, nasıl olduysa aklımdan çıkmış. Hala daha da transfer gerçekleşmedi. Transferi nasıl gerçekleştirebilirim?Hava alıcakları bir yer var değil mi ?
Birleşim kısmındaki plastik boruya iğne ile delikler açabilirsiniz sistemin hava alması için. Kırmızı kısmı tamamen karanlık yaparak o taraf aşağıda kalacak şekilde biraz eğimli bırakabilirsiniz. Olmazsa manuel yapabilirsiniz.Hayır yoktu, nasıl olduysa aklımdan çıkmış. Hala daha da transfer gerçekleşmedi. Transferi nasıl gerçekleştirebilirim?
Bir soru daha soracaktım bunun için ayrı konu açmama gerek yok sanırım. Şuan beyaz ışık tutuyorum, kullandığım ışık rgb olduğu için istediğim renk ışığı verme imkanım var. Hangi rengin daha etkili olacağı konusunda bir bilginiz var mı?Şuanda kırmızı kısım tamamen karanlık ve eğimli. Aydınlık kısma da beyaz ışık tutuyorum. Havalandırmayı unutmuşum 😅 söylediğiniz gibi delikler deleceğim. Teşekkürler