Tüpte küf tehdidi...

pegasuZX

Yumurta
Üye
Tüpte siyah bir şey var ve siyah noktalar var. Sizce nedir?

1000014023.jpg1000014024.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aymet

Larva
Üye
Hemenmi? Nekadar süre içerisinde? Ve kraliçenin günlüğüne "işçiler çıkana kadar bekle." Dediler.
Bence elinden geldiğince hızlı transfer yap çünkü koloniyi kaybedebilirsin 3-4 gün rahat dayanır ama merak etme.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Bence elinden geldiğince hızlı transfer yap çünkü koloniyi kaybedebilirsin 3 4 gün rahat dayanır ama merak etme.
Stres olmaz mı kraliçe ve transfer yapmayı bilmiyorum. Tüpün birisi büyük diğeri küçük ne olacak?

Aquila

Pupa
Üye
Transfer etmenize gerek yok. Bu siyah noktalar aşırı derecede artmadığı sürece zararsızdır.

Aquila

Pupa
Üye
Bunlar nedir? Ve arkadaş niye teamfer et dedi.
Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama pamuk organik bir madde ve bunun da pamuktaki bozulmalar olduğunu düşünüyorum. Ben şimdiye kadar hiçbir zararını görmedim, aşırı artmadığı sürece transfer etmenize gerek yok. Yukarıdaki arkadaş küf olduğunu düşünerek transfer etmen gerektiğini söyledi ama bunlar küf değil.

bigquake

Yumurta
Üye
“Bir şey olmaz ondan; ben kapkara pamuklar gördüm, koca koca kolonilerde.”

Dextrous

Yumurta
Üye
İşçisi olmayan kraliçeler kolay kolay transfer olmaz, manuel yapmanız gerek ve bu da boşuna stres olması demek. Pamukta hiçbir şey yok, su sararana ya da nemli pamuk bariz bir şekilde küflenene kadar dert etmeyin. Şu an transfer etmeniz kraliçeyi boşuna strese sokacaktır. Tavsiyem, hiçbir şey yapmamanız. İyi hobiler.

pegasuZX

Yumurta
Üye
İşçisi olmayan kraliçeler kolay kolay transfer olmaz, manuel yapmanız gerek ve bu da boşuna stres olması demek. Pamukta hiçbir şey yok, su sararana ya da nemli pamuk bariz bir şekilde küflenene kadar dert etmeyin. Şu an transfer etmeniz kraliçeyi boşuna strese sokacaktır. Tavsiyem, hiçbir şey yapmamanız. İyi hobiler.
İlk işçi çıkınca transfer etmem strese sokarmı?

Dextrous

Yumurta
Üye
İlk işçi çıkınca transfer etmem strese sokarmı?
Transfer olurken aydınlıkta bekleteceğiniz için her türlü stres olurlar ama manuel transfere göre daha az stresli ve daha sağlıklı tabii ki. İlk işçi çıktıktan sonra transfer etmek daha mantıklı fakat pamuk temiz, tüp temiz, suları temiz. Transfer etmeniz için bir sebep yok ortada.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Transfer olurken aydınlıkta bekleteceğiniz için her türlü stres olurlar ama manuel transfere göre daha az stresli ve daha sağlıklı tabii ki. İlk işçi çıktıktan sonra transfer etmek daha mantıklı fakat pamuk temiz, tüp temiz, suları temiz. Transfer etmeniz için bir sebep yok ortada.
Tüp küçük biraz. Tek başına bile kraliçeye dar.