Tüpleri nasıl ısıtabilirim

Emrebs

Yumurta
Üye
2 gün önce 2 adet messor kraliçe buldum tüplere koydum, kontrol ettiğimde karıncalar pamuğun üstünde duruyordu ve tüpler çok soğuktu etrafına kıyafet köpük gibi şeyler koydum fakat ısınmadı ne yapabilirim?
Sorunu çözemezsem ya birine vermeyi yada salmayi düşünüyorum.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aslına bakarsanız bir "sorununuz" yok. Doğada da canlılar şu an cidden soğuğa maruz kalıyorlar ve bu konuda sıkıntılar yaşıyorlar. Havaların tam ısınmasını bekleyin, o zamanda hala soğuk sorunu yaşarsanız bir ısıtıcı ped/kablo edinin.

Ardaktc

Larva
Üye
Merhablar. Beyfendi/hanfendi nin dediğine katılıyorum. Zaten hava yavaş yavaş ısındı kış uykusuna yatma gibi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum (eğer tedirgin olduğunuz durum buysa). Eğer ped veya kabloyla işinizi halledemezseniz en güzel çözüm el yapımı bir kuluçka makinesi yapın. Termostat bağladınız zaman da mis gibi olucaktır. Şahsen ben bilimsel bir deney için karıncaların ısısını sabit tutmalıydım, onun içinde bu yöntemi kullandım.

aliarguz

Yumurta
Üye
2 gün önce 2 adet messor kraliçe buldum tüplere koydum, kontrol ettiğimde karıncalar pamuğun üstünde duruyordu ve tüpler çok soğuktu etrafına kıyafet köpük gibi şeyler koydum fakat ısınmadı ne yapabilirim?
Erkenden verim almak istiyorsanız peteğe koyabilirsiniz arada izalasyon maddesi olsun örneğin çorap vb.

Dwis

Pupa
Üye
Ben ankara canlı yemden ıstıcı ped almıştım ısıtma sorunu yaşıyodum yaklaşık 2 senedir düzgün çalışıyor bende yeni messor buldum şuan 5. günleri falan hepsinden yumurta aldım ısı önemli gerçekten tavsiye ederim.

Emrebs

Yumurta
Üye
Başta kralicelerin ölüceğinden korkmuştum, bir arkadaşım kendi kralicesinin öldüğünü söylemişti , şimdi içim rahatladı teşekkür ediyorum hepinize ,biraz bekleyip ısıtıcı ped edinmeye çalışıcam.

Son düzenleme:

FatihBurak

Minör
Üye
Başta kralicelerin ölüceğinden korkmuştum, bir arkadaşım kendi kralicesinin öldüğünü söylemişti , şimdi içim rahatladı teşekkür ediyorum hepinize ,biraz bekleyip ısıtıcı ped edinmeye çalışıcam.
Kraliçenin soğuktan ölmesi demek ciddi soğuk demek 0 derece gibi ama bu evde olmaz ama karıncanın pamuğun üstüne çıkmasının 1 nedenide hayvan stireste olabilir lütfen en fazla 4 günde bir kısa süre kontrol edersek hayvanın düzelceğini düşünüyorum, ama ev sıcaklığı 21 22 derecenin altına düşmüyorsa korkucanız bişi olmaz benim evim 22 derece ortalama ve pek bir sıkıntı yok messorlarım var 4 adet farklı kraliçe hepsi yumurtladı, ha derseniz ki ben ısıtıcı alıcam ozaman yumurtadan çıkma süresi azalır örneğin 22 derecede 1 ayda açıkan yumurtalar 27 28 derecede 3 haftada çıkar ama zaten yaz geliyor kışa kadar ihtiyacınız olcanı düşünmem 1 2 hafta daha biraz soğuk olur sonra sıcaklık artar ısıtıcı gerekmez die düşünüyorum ama siz bilirsiniz tabi