Tüplerdeki pamukların sürekli kararmasının sebebi nedir?

ManiCi

Yumurta
Üye
Kraliçelerin bulunduğu tüplerdeki pamukların sürekli kararmasının sebebi nedir?
1000018958.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye

samet_56

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Küf veya mantar olabilir, tüpe yeterli hava sirkülasyonu sağlanmadığında daha sık görülür. Çıkış pamuğunun miktarını azaltın içeriye daha fazla hava akışı olsun.

ManiCi

Yumurta
Üye
Kraliçenin bıraktığı pisliklerden kaynaklı zararı yok. Eğer pislik çok fazla çoğalıp, kraliçenin pamuktan su ihtiyacını karşılayamayacak kadar olursa, o zaman transfer yapabilirsiniz.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Kraliçelerimi tam iki ay önce buldum ve üç defa tüp değişimi yapmak zorunda kaldım. Pamuklar çok fazla karardı ve kraliçeler pamuktan uzaklaşmıştı. Hakkında ne kadar araştırma yapsam da tam bir şey bulamamıştım.
Küf veya mantar olabilir; tüpe yeterli hava sirkülasyonu sağlanmadığında daha sık görülür. Çıkış pamuğunun miktarını azaltarak içeriye daha fazla hava akışı sağlayabilirsiniz.
İlk zamanlarda pamuklar çok sıkıydı, ancak ilk tüp değişiminden sonra pamukları çok yumuşak yaptım ve hava girişinin iyi olduğundan eminim. Bunun başka bir sebebi olabileceğinden şüpheleniyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

samet_56

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Kraliçelerimi tam iki ay önce buldum ve üç defa tüp değişimi yapmak zorunda kaldım. Pamuklar çok fazla karardı ve kraliçeler pamuktan uzaklaşmıştı. Hakkında ne kadar araştırma yapsam da tam bir şey bulamamıştım.

İlk zamanlarda pamuklar çok sıkıydı, ancak ilk tüp değişiminden sonra pamukları çok yumuşak yaptım ve hava girişinin iyi olduğundan eminim. Bunun başka bir sebebi olabileceğinden şüpheleniyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Tekrarlı hale gelmesi pamuğun organik maddeler taşıyor olma ihtimalini arttırır, pamuk markasını değiştirip deneyin, şuanlık bir zararı olmaz ama bir sonra ki sefer başka bir marka ile yapın kurulumu.

Haricinde Akvaryumhane'nin söylediklerine katılıyorum. Kraliçenin dışkı artıkları birikip zamanla sıcağın da etkisiyle bu gibi durumlar oluşabiliyor. Endişe edilecek bir durum yok içiniz rahat olsun. Rica ederim.🌹