tüp boyutu

Metinamayeni

Yumurta
Üye
merhaba bu hobiye yeni başladım ve 5 adet 13x100 lük test tüpleri aldım sormak istediğim şey ise acaba messor kraliçesi 13x100 lükte rahat edermi ?
Ayrıca tüpü kırmızı şeffaf asetat kağıdı ile karanlık hale getirmemimi önerirsiniz yoksa normal bir karton veya koyu bir kağıtlamı ?
Hobi için gerekli bilgileri verirseniz ve sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

efekan

Yumurta
Üye
Messor için 16×100 tüp daha iyi olacaktır. Eğer kraliçeyi görmek, izlemek istiyorsan kırmızı asetat ile kapatabilirsiniz. Eğer ki girişte istemiyorsanız karton ile kapatabilirsiniz.
Messorlar ilk işçisini çıkartana kadar besin almaya ihtiyaç duymaz. İlk işçisi çıkınca muhabbet kuşu yemi veya çeşitli tohum ile besleyebilirsin. Tüm besin ihtiyaçlarını tohumlardan karşılayabilir. Messor için standart tüp kurulumu yapın. Bakıma oldukça basittir. Hobiler hosgeldiniz. Keyifli hobiler, iyi forumlar.

drusus

Media
İlklerden
Üye
Standart boy 16x160’dır. Büyük türler için 18x180 ve küçük türler için 16x100 denilir genelde. 13x100 fazla kısa ömürlü ve küçük olur geldi bana.

efekan

Yumurta
Üye
Standart boy 16x160’dır. Büyük türler için 18x180 ve küçük türler için 16x100 denilir genelde. 13x100 fazla kısa ömürlü ve küçük olur geldi bana.
Tamam işte. Messor için standart tüp boyutu ideal.

Metinamayeni

Yumurta
Üye
Messor için 16×100 tüp daha iyi olacaktır. Eğer kraliçeyi görmek, izlemek istiyorsan kırmızı asetat ile kapatabilirsiniz. Eğer ki girişte istemiyorsanız karton ile kapatabilirsiniz.
Messorlar ilk işçisini çıkartana kadar besin almaya ihtiyaç duymaz. İlk işçisi çıkınca muhabbet kuşu yemi veya çeşitli tohum ile besleyebilirsin. Tüm besin ihtiyaçlarını tohumlardan karşılayabilir. Messor için standart tüp kurulumu yapın. Bakıma oldukça basittir. Hobiler hosgeldiniz. Keyifli hobiler, iyi forumlar.
peki 16x160 illa gereklimi yoksa 13x100 ile hobiyi devam ettirebilirmiyim ?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

tetramorium için 13x100 nasıl peki ?
Tamam işte. Messor için standart tüp boyutu ideal.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

tetramorium ile ilgili bilgide verirmisiniz?

Son düzenleme:

ramix

Yumurta
Üye
Besleyebilirsin dostum illa 16 olacak diye bir şey yok 3cm daha kısa seninki sadece messor neme aşırı düşkün değil suyunu az koyarsın 16’dan farkı kalmaz