Tüp+boru sistemi yapıcaklara bir uyarı

Ömerke

Larva
Üye

zamanında 2 adet 200 işçili messor kolonime bu videodaki sistemlerden yapmıştım tuğkan abi o sistemi yaptıktan sonra karıncaların öldüğünü ve sebebini anlamadığını söylemişti ben sebebin sistemden kaynaklandığını düşünmediğim için yapmakta sakınca görmedim ama kolonilerimden biri tamamen öldü bu sistemden sonra diğeri ise 60 işçi civarı şu anda başka bir yere transfer ettim ölümler azaldı fakat devam ediyor bu sistemi kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Doğru şekilde yapılırsa sorun çıkmaz.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Kullanılan borunun plastiği sıkıntılı değilse ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum çok

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
aynı boruyu farklı işlemlerde de kullandım (örn: transfer,besleme) sıkıntı çıkmadı
O halde sıkıntının sebebi hakkında düşüncenizi paylaşırsanız önlem alabiliriz 🙂

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye

EArslan

Minör
Üye
Yani videoyu daha önce izlemiştim. Sistemde borular ışık alıyordu, sadece test tüpleri karanlıktı. Eğer sen de öyle yaptıysan ondan dolayı kaynaklanmış olabilir.

Hassomme

Yumurta
Üye
Bence en büyük sıkıntı hava sirkülasyonundan kaynaklanır diye düşünüyorum.

Nazdravia

Nanitik
Üye

zamanında 2 adet 200 işçili messor kolonime bu videodaki sistemlerden yapmıştım tuğkan abi o sistemi yaptıktan sonra karıncaların öldüğünü ve sebebini anlamadığını söylemişti ben sebebin sistemden kaynaklandığını düşünmediğim için yapmakta sakınca görmedim ama kolonilerimden biri tamamen öldü bu sistemden sonra diğeri ise 60 işçi civarı şu anda başka bir yere transfer ettim ölümler azaldı fakat devam ediyor bu sistemi kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar
Bence uzun süre olduğu için plastik sıkıntı çıkartıyordur. Zaten ben bu kadar uzun değil de kısa çoğaltıcı taraftarıyım

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Plastik kullanılmış anladığım kadarıyla, küften ve kirden kaynaklanıyordur bence. Ayrıca o kanalları nasıl temizliyor? Kraliçenin bulunduğu alan mesela, nasıl temizleniyor?