Tüp bakımı/değişikliği

Savron

Yumurta
Üye
Tetramorium kolonimin tüpü çok kirlendi ve suyu sararmaya başladı koloniyi başka tüpe aktarmak istiyorum. Nasıl yapmalıyım?

xqewz

Larva
Üye
Karınca çiftliğim kanalında detaylı yapman gerekenler mevcut.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Su sararsa da birşey olmaz zaten o suyu içmiyorlar su bitene kadar kalabilir ama mite olursa su seviyesi önemsiz hemen degiştirilmeli

BurakDmrts

Yumurta
Üye
Su sararsa da birşey olmaz zaten o suyu içmiyorlar su bitene kadar kalabilir ama mite olursa su seviyesi önemsiz hemen degiştirilmeli
Nasıl içmiyorlar karıncalar su ihtiyacını nasıl karşılıyo ozaman

Transfer için 2 tüpü kafası birbirine gelecek şekilde sıfır sıfır olmasın bantla, sonra banta bayağı küçük olacak şekilde iğneyle delik aç. Tetra bu kaçabilir dikkatli ol.
Bu arada sararmada çok sıkıntı olmayabilir ama eğer kırmızı veya pembemsi renge dönerse hemen değiştirmelisin.

Savron

Yumurta
Üye
Nasıl içmiyorlar karıncalar su ihtiyacını nasıl karşılıyo ozaman

Transfer için 2 tüpü kafası birbirine gelecek şekilde sıfır sıfır olmasın bantla, sonra banta bayağı küçük olacak şekilde iğneyle delik aç. Tetra bu kaçabilir dikkatli ol.
Bu arada sararmada çok sıkıntı olmayabilir ama eğer kırmızı veya pembemsi renge dönerse hemen değiştirmelisin.
Normalde diğer kolonilerimde öyle yapıyorum ama tetramorium olduğu için o riske girmek istemedim.