trichomyrmex perplexus

Dwis

Pupa
Üye
Bu tür bi kraliçem var şuana kadar iyi yumurtladı ve 3 işçi çıkardı ama her seferinde işçiler test tüpünün ağzındaki pamuğun kenarlarında sıkışıp öldüler şuan yeni çıkan 3. işçi de bunu yaşamamak için ne yapmalıyım neden gidip orda ölüyorlar pamuğu 2 sefer değiştirdim daha sıkı yaptım ama işe yaramadı ne yapabilirim?

PİLOT

Larva
Üye
Bana göre şöyle söyleyeyim pamuğu az koy yani kraliçe çıkmasın ama ağzında Pamuk olsun hem sirkülasyon artar hemde sıkışıp ölmezler yani öyle bir Pamuk koy ki cıkmasınlar ama sıkışmasınlar

Dwis

Pupa
Üye
Bana göre şöyle söyleyeyim pamuğu az koy yani kraliçe çıkmasın ama ağzında Pamuk olsun hem sirkülasyon artar hemde sıkışıp ölmezler yani öyle bir Pamuk koy ki cıkmasınlar ama sıkışmasınlar
Anladım denerim ama işçileri tetramorium işçileri boyutunda o yüzden kaçmazlar mı o yüzden yapmakta kararsızım

PİLOT

Larva
Üye
Yok yok kaçmazlar pamuğu az koy sıkışmasınlar zaten sen pamuğu düzgün ve az koyarsan onlar hiç uğraşmaz bide rahatsız etme rahatsız edersen strese girip pamuğa yöneleceklerdir bu da kaçmalarına neden olur bı beslerken bak o zaman rahatsız et 2 ila 3 hafta böyle gidersen artık alıştılar diye biliriz

Dwis

Pupa
Üye
Yok zaten haftada bir bakıyorum bi hafta ballı su bi hafta un kurdu bi rehberde proteinle karbonhidratı beraber verince sindirim sorunları olduğunu okumuştum

PİLOT

Larva
Üye
Yok zaten haftada bir bakıyorum bi hafta ballı su bi hafta un kurdu bi rehberde proteinle karbonhidratı beraber verince sindirim sorunları olduğunu okumuştum
Hatta sana bir şey söyleyeyim eğer senin karıncalar test tüpünü kirleten bir tür değilse yani çok kirletmiyorlarsa bı kere canlı yem at ve şekerli su ama öyle at ki iki hafta gitsin senin verdiğin yiyecekler bu sayede iki haftada bir bakarsın strese girmezler o kadar