Travma sonrası stres bozukluğu olan kraliçem

yasarm1

Yumurta
Üye

Kraliçeyi alırken çok strese soktum ve sonrasında neredeyse iki gün boyunca aşırı stres altında kaldı. İlk kraliçemdi, kanatlıydı ve hâlâ kanatlarını dökmedi. Hatta bir ara nefessiz kaldığını düşünüyorum ama hâlâ yaşıyor.
Travma sonrası stres bozukluğu olduğunu düşünüyorum çünkü diğer kraliçemde olmayan hareketleri sergiliyor. Karanlık olsun diye üstüne sardığım kâğıdı çekince çok korkuyor ve bir yerlere kaçışıyor. Kanatlarını hâlâ dökmedi ama yumurtladı. Yumurtaları dağınık bir şekilde duruyor. Bildiğim kadarıyla, normalde kraliçeler kanatlarını kullanmak için bulunan kasları eriterek yumurtalara bakıyor. Ancak bu kraliçem kanatlarını dökmediği için yumurtalarla ilgilenebilmesi adına onu beslemeli miyim?

karapencemuratosman

Yumurta
Üye
Endişe etme ben her ne kadar yeni baslamis olsamda elimde geldiğince cevapliyim karincalarda travma sonrası stres bozukluğu gibi birşey yok evet karincan strese maruz kalmıştır ancak onu normel haline birakirsan rahatsız etmezsen bı sorun olmaz ayrıca bazı türler karanlik konusu benim elimde 2 tane karınca var 2 sinin de tüpünü haftada bir kontrol ediyorum 2 sinindede sorun pek yaratmıyor ancak tüplerden birini alırken hafif saladigimda karınca karanlık tarafa kaçmaya çalışıyor ve ayrıca kanat mevzusu normalde kanatlarını dökmeyen karıncaları hobiciler pek almazlar çünkü genelikle dollenmemis oluyorlar ancak senin karıncan da böyle bir durum yok çünkü karıncan yumurtlamis karıncan kanatlarini dokmemis de olsa emin ol yumurtlari sağlıklı bir şekilde besliyecektir çünkü benim eski kanatlı messor kralicemde öyle oldu bı sorun olmaz ve bu yüzden karıncan eğer türü gerigi ilk işçi çıkmadan beslemeye ihtiyaç duymuyosa beslemene gerek yok sadece kraliçeyi rahatsız etme sık sık açıp bakmamaya özen göster ben haftada 1 bakıyorum sanada tavsiye ederim sende ben ilk kralicemi aldığımda yaşadığım şeyi yaşıyorsun fazla araştırma yapmışsın ve soru soruyu doğurmuş ve buda senin ister istemez endişe etmene sebep olmuş ancak endişe edilcek bişey yok sadece kraliçeyi kendi haline birakman yeterli olacaktir