Transfer

efer1m

Yumurta
Üye
Merhaba, ben Apheonagaster cinsi kolonilere (8 işçili) deneme amaçlı salam verdim. Tüpe taşıdılar, 2-3 gün sonra baktığımda küflenmişti. Bugün 6. transfer denemesini yaptım ama geçmiyorlar. Kraliçe ilk ölmüş gibi ( baya baya kafası yere değiyordu) yapıyor, karanlıkta bekleyince geri hareketleniyor. Birde ilginç bir durumla karşılaştım belki bana öyle gelmiştir ama 2 kere ince bir ses duydum. Transfer konusunda ne yapmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhaba ben Apheonagaster cinsi koloniler (8 işçili) deneme amaçlı Salam verdim tüpe taşıdılar 2-3 gün sonra baktığımda küflenmişti bugün 6. transfer denemesini yaptım ama geçmiyorlar. Kraliçe ilk ölmüş gibi ( baya baya kafası yere değiyordu) yapıyor karanlıkta bekleyince geri hareketleniyor. Birde ilginç bir durumla karşılaştım belki bana öyle gelmiştir ama 2 kere ince bir ses duydum. Transfer konusunda ne yapmalıyım?
Öncelikle muhtemelen bu olaydan dolayı yanılsamalar yaşadınız ve karıncalar ses çıkarıyor sandınız ama ses onların değildi. Manuel olarak transfer etmelisiniz zaten işçi sayısı da az basit olur. Kraliçe konusunda ölmemiş olabilir yinede bir kontrol edip temiz tüpe aktarmalısınız. Besinleri verirken çok küçük parçalar halinde vermelisiniz ki kalanlar küflenmesin. Ayrıca tüp uzun süreler boyunca pis kalırsa(1-2 ay) akar yani mite sorunu meydana gelebilir ve öyle bir durumda koloni kurtulamayabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Aphaenogaster garip bir cins. Besinlerini nemlendirip yumuşatmayı hatta yumuşak olsa bile su pamuğuna dayayıp öyle bırakmayı seviyorlar. Bu yüzden sık sık küf sorunu oluyor. Devamlı da transfer gerekiyor. Streslidir, transfer sorun olmamalı. Marketten led bir ampul bir de evde yoksa duy alıp ampulün başlığını sökerek doğrudan ışığı kafalarına dayayın. Geçmelerini istediğiniz tüpü iyi örtün. Belki saatler belki günler sürer. Belki olmaz bile. Telefonun titreşimini kullanmak da iş görür. Alarm kurabilir ya da telefonun Sesli-Titreşim-Sessiz modları arasında git gel yaparak aradaki titreşimden yararlanabilirsiniz.Yeter artık diyeceğiniz noktada manuel trasferle halledin işi. Sakin kraliçeler bedenlerini ayı postu gibi yere serebiliyorlar veya sadece kafayı zemine dayayabiliyorlar. Antenler aktifse ve tüpü hafif salladığınızda kraliçe hareketleniyorsa sorun yoktur muhtemelen. Sesin karıncalardan geldiğini sanmam. Tüp bir yere sıyırmış olabilir. Alakasız bir kaynaktan da olabilir. Cama kafa atmadıkları sürece ses çıkartamaz o koloni.

efer1m

Yumurta
Üye
Yardımlarınız için teşekkürler.

Aphaenogaster garip bir cins. Besinlerini nemlendirip yumuşatmayı hatta yumuşak olsa bile su pamuğuna dayayıp öyle bırakmayı seviyorlar. Bu yüzden sık sık küf sorunu oluyor. Devamlı da transfer gerekiyor. Streslidir, transfer sorun olmamalı. Marketten led bir ampul bir de evde yoksa duy alıp ampulün başlığını sökerek doğrudan ışığı kafalarına dayayın. Geçmelerini istediğiniz tüpü iyi örtün. Belki saatler belki günler sürer. Belki olmaz bile. Telefonun titreşimini kullanmak da iş görür. Alarm kurabilir ya da telefonun Sesli-Titreşim-Sessiz modları arasında git gel yaparak aradaki titreşimden yararlanabilirsiniz.Yeter artık diyeceğiniz noktada manuel trasferle halledin işi. Sakin kraliçeler bedenlerini ayı postu gibi yere serebiliyorlar veya sadece kafayı zemine dayayabiliyorlar. Antenler aktifse ve tüpü hafif salladığınızda kraliçe hareketleniyorsa sorun yoktur muhtemelen. Sesin karıncalardan geldiğini sanmam. Tüp bir yere sıyırmış olabilir. Alakasız bir kaynaktan da olabilir. Cama kafa atmadıkları sürece ses çıkartamaz o koloni.
Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler😊 Transferi gerçekleştirdim.