eğer kalabalık bir koloni değilse manuel yapabilirsinAklıma takılan bir soru var. Transfer yaparken karınca su olan nemli yerden kolay transfer olmuyor. Acaba şırınga ile suyu çeksem bir yararı olur mu yoksa gereksiz stres mi ?
Bir ara Lasius kraliçemi paylaşmıştım. Şırınga dan test tüpü ne alacağımKendi tüplerinde hala nem olduğu için transfer olmuyordurlar. Ne için transfer etmeye çalışıyorsunuz?
Ben transfer işlemi sırasında sadece iki test tüpünü ağız ağıza koyup taşımak istediğim tüpe kılıf takmıştım öbürüne ise çok ısıtmayan bir ışık tutmuştum. İki ortam da nemli olmasına rağmen 1 saat içinde transfer olmuştu.Aklıma takılan bir soru var. Transfer yaparken karınca su olan nemli yerden kolay transfer olmuyor. Acaba şırınga ile suyu çeksem bir yararı olur mu yoksa gereksiz stres mi ?
Küçük yerde kalsın istemedim ama mantıklı geldiİşçi yoksa kalsın bence en azından pupa evresine kadar
Doğada şırıngadaki yerin 3/1 büyüklüğünde bir çemberde yaşıyor kraliçe işçi çıkana kadar gerek yokKüçük yerde kalsın istemedim ama mantıklı geldi
Yeni tüp için kraliçe arayayım o zaman boş durmasınDoğada şırıngadaki yerin 3/1 büyüklüğünde bir çemberde yaşıyor kraliçe işçi çıkana kadar gerek yok
işçiden sonra cam tüp'e alırsın şırıngada eğlenceli olmaz izlemesiYeni tüp için kraliçe arayayım o zaman boş durmasın
Tamamdırişçiden sonra cam tüp'e alırsın şırıngada eğlenceli olmaz izlemesi