Manuel yaparken koloniyi gereksiz yere strese sokar. Ayrıca yumurtalara zarar verebilir ve bu koloninin bir kaç ay kaybetmesine de neden olabilir o yüzden manuel önermem zaten test tüpünde su tamamen bitti ise nemli ve karanlık alana geçiş yapacaklardır.Çok sıcaksa geçmezler. Bi süre bekle olmassa manuel yapabilirsin.
valla 4 5 saat olmuştur ama hala yumurtalarla uğraşıyorlarNe kadardır bekliyorsun transfer olmalarını? Bu işlem bazen çok uzun sürebiliyor şuan bende messor kolonimi transfer ediyorum koyalı 2 saat oldu ama geçmediler dediğim gibi bu işlem uzun sürebilir yarına kadar bekle, geçeceklerdir.
Ben yatmadan önce güvenli bir yere iki tüpü yanyana koyuyom sabah kalkiyom temiz tüpe geçmişler ( tapinoma , Formica rfb.)valla 4 5 saat olmuştur ama hala yumurtalarla uğraşıyorlar
Dediğim gibi sabaha beklemen en doğrusu olur. Senin karıncalar biraz inatçı galiba seni tedirgin etmek için demiyorum yanlış anlama da benimkiler transferini tamamladılarvalla 4 5 saat olmuştur ama hala yumurtalarla uğraşıyorlar
Manuel yaptım şu an gayet iyi durumdalar bi sıkıntı görünmüyorDediğim gibi sabaha beklemen en doğrusu olur. Senin karıncalar biraz inatçı galiba seni tedirgin etmek için demiyorum yanlış anlama da benimkiler transferini tamamladılarBeklemeni öneririm yarına geçeceklerdir endişeleneceğin bir mesele değil. Manuel transfer yapmaya çalışma sadece.
Stres yaşamadıkları sürece transfer olmazlar her türlü strese girecekler.Manuel yaparken koloniyi gereksiz yere strese sokar. Ayrıca yumurtalara zarar verebilir ve bu koloninin bir kaç ay kaybetmesine de neden olabilir o yüzden manuel önermem zaten test tüpünde su tamamen bitti ise nemli ve karanlık alana geçiş yapacaklardır.
Sıcaklık konusunda haklısınız, sıcaklık o bölgede fazla ise rahatsız etmiş olabilir ısıtmak için ekstra bir şey kullanmanıza gerek yok oda sıcaklığında bırakmanız iş görecektir.
Strese girmediler hiç dediğin gibi bende manuel olarak yaptım yeni yumurtlanmış yumurtaların birazı gitti ama hızlı üreyen bir tür olduğu için bi sıkıntı yaratacağını düşünmüyorumStres yaşamadıkları sürece transfer olmazlar her türlü strese girecekler.
Alakasi yok karanlık tüpe yanına koysun illaki transfer gerçekleşirStres yaşamadıkları sürece transfer olmazlar her türlü strese girecekler.
Barkın Doğru söylüyor, Sen Evinden hiçbir neden olmadan taşınırmısınAlakasi yok karanlık tüpe yanına koysun illaki transfer gerçekleşir
Cinse göre yapacaklarınız değişir. Stressiz cinsse Lasius ya da Tetramorium gibi, direkt bir materyal yardımıyla müdahale ederek koloniyi zorlayarak hatta tüpten tüpe "dökerek" geçirebilirsiniz. İşçi sayısı azsa pratik bir yöntem. Aman aman bir sorun yaratmaz. Formica, Camponotus, Cataglyphis gibi stresli cinslerde bunu yapmayın.Karıncaları başka bir tüpe transfer etmeye çalışıyorum. Transfer etmek istediğim yer sıcak ve karanlık karıncaların olduğu bölgeye ise ışık koydum ama yumurtaları taşımıyorlar. Ne yapabilirim?
bende öyle yaptım metal bi çubukla geçirdim hepsini 8 işçisi var zatenCinse göre yapacaklarınız değişir. Stressiz cinsse Lasius ya da Tetramorium gibi, direkt bir materyal yardımıyla müdahale ederek koloniyi zorlayarak hatta tüpten tüpe "dökerek" geçirebilirsiniz. İşçi sayısı azsa pratik bir yöntem. Aman aman bir sorun yaratmaz. Formica, Camponotus, Cataglyphis gibi stresli cinslerde bunu yapmayın.