Transfer

Sumaatra

Yumurta
Üye
Karıncaları başka bir tüpe transfer etmeye çalışıyorum. Transfer etmek istediğim yer sıcak ve karanlık karıncaların olduğu bölgeye ise ışık koydum ama yumurtaları taşımıyorlar. Ne yapabilirim?

Yunusemree

Larva
Üye
Çok sıcaksa geçmezler. Bi süre bekle olmassa manuel yapabilirsin.

Krestav

Larva
Üye
Ne kadardır bekliyorsun transfer olmalarını? Bu işlem bazen çok uzun sürebiliyor şuan bende messor kolonimi transfer ediyorum koyalı 2 saat oldu ama geçmediler dediğim gibi bu işlem uzun sürebilir yarına kadar bekle, geçeceklerdir.

Krestav

Larva
Üye
Çok sıcaksa geçmezler. Bi süre bekle olmassa manuel yapabilirsin.
Manuel yaparken koloniyi gereksiz yere strese sokar. Ayrıca yumurtalara zarar verebilir ve bu koloninin bir kaç ay kaybetmesine de neden olabilir o yüzden manuel önermem zaten test tüpünde su tamamen bitti ise nemli ve karanlık alana geçiş yapacaklardır.
Sıcaklık konusunda haklısınız, sıcaklık o bölgede fazla ise rahatsız etmiş olabilir ısıtmak için ekstra bir şey kullanmanıza gerek yok oda sıcaklığında bırakmanız iş görecektir.

Sumaatra

Yumurta
Üye
Ne kadardır bekliyorsun transfer olmalarını? Bu işlem bazen çok uzun sürebiliyor şuan bende messor kolonimi transfer ediyorum koyalı 2 saat oldu ama geçmediler dediğim gibi bu işlem uzun sürebilir yarına kadar bekle, geçeceklerdir.
valla 4 5 saat olmuştur ama hala yumurtalarla uğraşıyorlar

Krestav

Larva
Üye
valla 4 5 saat olmuştur ama hala yumurtalarla uğraşıyorlar
Dediğim gibi sabaha beklemen en doğrusu olur. Senin karıncalar biraz inatçı galiba seni tedirgin etmek için demiyorum yanlış anlama da benimkiler transferini tamamladılar :D Beklemeni öneririm yarına geçeceklerdir endişeleneceğin bir mesele değil. Manuel transfer yapmaya çalışma sadece.

Sumaatra

Yumurta
Üye
Dediğim gibi sabaha beklemen en doğrusu olur. Senin karıncalar biraz inatçı galiba seni tedirgin etmek için demiyorum yanlış anlama da benimkiler transferini tamamladılar :D Beklemeni öneririm yarına geçeceklerdir endişeleneceğin bir mesele değil. Manuel transfer yapmaya çalışma sadece.
Manuel yaptım şu an gayet iyi durumdalar bi sıkıntı görünmüyor

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Manuel yaparken koloniyi gereksiz yere strese sokar. Ayrıca yumurtalara zarar verebilir ve bu koloninin bir kaç ay kaybetmesine de neden olabilir o yüzden manuel önermem zaten test tüpünde su tamamen bitti ise nemli ve karanlık alana geçiş yapacaklardır.
Sıcaklık konusunda haklısınız, sıcaklık o bölgede fazla ise rahatsız etmiş olabilir ısıtmak için ekstra bir şey kullanmanıza gerek yok oda sıcaklığında bırakmanız iş görecektir.
Stres yaşamadıkları sürece transfer olmazlar her türlü strese girecekler.

Sumaatra

Yumurta
Üye
Stres yaşamadıkları sürece transfer olmazlar her türlü strese girecekler.
Strese girmediler hiç dediğin gibi bende manuel olarak yaptım yeni yumurtlanmış yumurtaların birazı gitti ama hızlı üreyen bir tür olduğu için bi sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum

Emir123

Media
Üye
Alakasi yok karanlık tüpe yanına koysun illaki transfer gerçekleşir
Barkın Doğru söylüyor, Sen Evinden hiçbir neden olmadan taşınırmısın :D, **illaki** dediğin şey 2 hafta bile sürebilir, ışık tutmak içeride stres yaratır yuvanın açıkta olduğunu düşünürler ve diğer karanlık tüpe taşınırlar bu kadar basit. Alakası yok demek yerine öyle düşünmüyorum veya katılmıyorum diyebilirsin şuanda yaptığın gibi yanlış şeyi savunuyor olabilirsin çünkü

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Karıncaları başka bir tüpe transfer etmeye çalışıyorum. Transfer etmek istediğim yer sıcak ve karanlık karıncaların olduğu bölgeye ise ışık koydum ama yumurtaları taşımıyorlar. Ne yapabilirim?
Cinse göre yapacaklarınız değişir. Stressiz cinsse Lasius ya da Tetramorium gibi, direkt bir materyal yardımıyla müdahale ederek koloniyi zorlayarak hatta tüpten tüpe "dökerek" geçirebilirsiniz. İşçi sayısı azsa pratik bir yöntem. Aman aman bir sorun yaratmaz. Formica, Camponotus, Cataglyphis gibi stresli cinslerde bunu yapmayın.

Sumaatra

Yumurta
Üye
Cinse göre yapacaklarınız değişir. Stressiz cinsse Lasius ya da Tetramorium gibi, direkt bir materyal yardımıyla müdahale ederek koloniyi zorlayarak hatta tüpten tüpe "dökerek" geçirebilirsiniz. İşçi sayısı azsa pratik bir yöntem. Aman aman bir sorun yaratmaz. Formica, Camponotus, Cataglyphis gibi stresli cinslerde bunu yapmayın.
bende öyle yaptım metal bi çubukla geçirdim hepsini 8 işçisi var zaten

bgb

Yumurta
Üye
1 haftadır şırıngadan tüpe geçmesini bekliyorum ama asla taşınmıyorlar. 7-8 tane işçi var. İşçiler yeni tüpte takılıp takılıp geri dönüyor. Kraliçe hala yerinde. Şırıngadaki su bitti, pamuk çok hafif nemli. Pamuk komple kuruyana kadar takılacaklar heralde.