Transfer süreci

Eyupcan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba, Titania’nın suyu hiç kalmadığı için bugün transfer tüpünü hazırladım. Bantlı sistem yaptım, elimde aparat ve boru olmadığından dolayı. Yaklaşık 5 saat oldu, ancak birkaç defa yeni tüpe gidip geldi ama yumurtaları geçirmiyor. Tripod ışığını koydum rahatsız olması için. Larvaların hepsini üst üste koydu, üzerine yatıyor; ancak karşı tarafa götürmedi hiç. Diğer tüpteki kırmızının üzerine ufak bir bezle daha karanlık yapsam daha mı iyi olur, yoksa böyle kalması yeterli midir? Bir de video izledim, izlemesi şu an çok keyifli; ancak korkuyorum, larvalara bir zarar verir mi acaba stresten kaynaklı?

Hızlandırılmış video çekmiştim, video ekleyemediğim için YouTube’a yükleyip link paylaşıyorum.

IMG_2139.jpeg

nomadpotato

Larva
Üye
Bulunduğu tüpteki su bittiyse eninde sonunda diğer tüpe geçecektir. Folyo yerine tam karanlık yapmanızı ve acele etmemenizi öneririm. Kraliçeyi kendi haline bırakmanız yeterli.

emreqpak

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba, Titania’nın suyu hiç kalmadığı için bugün transfer tüpünü hazırladım. Bantlı sistem yaptım, elimde aparat ve boru olmadığından dolayı. Yaklaşık 5 saat oldu, ancak birkaç defa yeni tüpe gidip geldi ama yumurtaları geçirmiyor. Tripod ışığını koydum rahatsız olması için. Larvaların hepsini üst üste koydu, üzerine yatıyor; ancak karşı tarafa götürmedi hiç. Diğer tüpteki kırmızının üzerine ufak bir bezle daha karanlık yapsam daha mı iyi olur, yoksa böyle kalması yeterli midir? Bir de video izledim, izlemesi şu an çok keyifli; ancak korkuyorum, larvalara bir zarar verir mi acaba stresten kaynaklı?

Hızlandırılmış video çekmiştim, video ekleyemediğim için YouTube’a yükleyip link paylaşıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 66998
Kürdan ucuna su batırıp manuel olarak almanı öneririm.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Kürdan ucuna su batırıp manuel olarak almanı öneririm.
Hocam çok riskli olmaz mı biraz daha beklemeyi düşünüyorum

Bulunduğu tüpteki su bittiyse eninde sonunda diğer tüpe geçecektir. Folyo yerine tam karanlık yapmanızı ve acele etmemenizi öneririm. Kraliçeyi kendi haline bırakmanız yeterli.
Teşekkür ederim birazdan karanlık tutacak bi bezle sarıcam yeni tüpü

emreqpak

Larva
Üye
Hocam çok riskli olmaz mı biraz daha beklemeyi düşünüyorum

Teşekkür ederim birazdan karanlık tutacak bi bezle sarıcam yeni tüpü
Kanka açıkçası bilmiyorum senin yaptığını bende yaptım zaman kaybı gibi dikkatlice yaparsan sorun olmaz. Bugün aynı işlemi yaptım sorun yok kraliçe yumurtaları topladı 1 hafta bakmayacağim. Açıkçası dikkatli yaparsan riskli değil.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Kanka açıkçası bilmiyorum senin yaptığını bende yaptım zaman kaybı gibi dikkatlice yaparsan sorun olmaz. Bugün aynı işlemi yaptım sorun yok kraliçe yumurtaları topladı 1 hafta bakmayacağim. Açıkçası dikkatli yaparsan riskli değil.
hocam galiba geçmeyecek inatçı biri 3 gün oldu 3 gündür ışığın altında duruyor geçmiyor asla. yumurtaların üzerine yatıp duruyor sadece

arkadaşlar 3 gün hiç hareket yok 3 gündür led ışık altında duruyor rahatsız da oluyor aslında yumurtaları bir yere topladı üzerinde yatıyor ama asla karşı tarafa geçmiyor. bugün manuel olarak geçirmeyi düşünüyorum.
Son durum bu şekilde:
titania2.jpg

Sanlidiyarlar

Larva
Üye
Benim tetramorium larda bir ay sonra geçmişti yeni yerlerine. Su bitmesine rağmen korktu yer değiştirmeye. Messorlar hızlı geçiyorlar. Ama tetramorium - Lasius biraz çekingen davranabiliyor. Kendi haline bırak.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Benim tetramorium larda bir ay sonra geçmişti yeni yerlerine. Su bitmesine rağmen korktu yer değiştirmeye. Messorlar hızlı geçiyorlar. Ama tetramorium - Lasius biraz çekingen davranabiliyor. Kendi haline bırak.
hocam aslında korktuğumdan kaynaklı manuel yapmak istiyorum. çok tedirgin ışık altında şuanda hareketleride normal değil yumurtalara da stres kaynaklı zarar verebilir mi diye korkuyorum açıkçası

emreqpak

Larva
Üye
hocam aslında korktuğumdan kaynaklı manuel yapmak istiyorum. çok tedirgin ışık altında şuanda hareketleride normal değil yumurtalara da stres kaynaklı zarar verebilir mi diye korkuyorum açıkçası
Doğru düşünüyorsun bende o yüzden manuel transfer ettim şuan hiçbir sorun yok sadece manuel transfer sonrası onlara 1 hafta bakma.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar kraliçe hiç bir şekilde çıkmadı farklı bir yere alıp transfer edecektim 1 haftadır hiç bir şekilde geçmedi çevirip ufak ufak vurup karşı tarafa transfer ettim. Hiç yapmak istemiyordum ama 1 haftayı geçiyordu artık. 1 hafta hiç açıp bakmayacağım çok fazla strese girdi kraliçe.

Ekli dosyalar

• IMG_2151.jpeg
    IMG_2151.jpeg
    17.1 KB · Görüntüleme: 6

hahsk

Nanitik
Üye
Sanırım pupaların çıkmasını bekliyordu ama sorun olmaz bunlar olası şeyler o kadar üzmeyin kendinizi sadece bir kaç gün bekleyin kontrol etmeyin karanlıkta kalsın sakinleşir kraliçeniz

Eyupcan

Yumurta
Üye
Sanırım pupaların çıkmasını bekliyordu ama sorun olmaz bunlar olası şeyler o kadar üzmeyin kendinizi sadece bir kaç gün bekleyin kontrol etmeyin karanlıkta kalsın sakinleşir kraliçeniz
Teşekkür ederim hocam işçiler çıktığında muhtemelen bu kadar uğraştırmaz bir sonraki transferde. Alanı biraz daha dar tutum bu sefer hem su hızlı bitmesin hemde stresli diye.

hahsk

Nanitik
Üye
Teşekkür ederim hocam işçiler çıktığında muhtemelen bu kadar uğraştırmaz bir sonraki transferde. Alanı biraz daha dar tutum bu sefer hem su hızlı bitmesin hemde stresli diye.
Harika bir teknik uygulamışsınız hem karınca kendini güvende hisseder hem nem sorunu çekmezsiniz iyi hobiler

emreqpak

Larva
Üye
Hocam ben kraliçeyi diğer tüpe kendim aldım zaten yumurtalar büyük sonra kendin alırsın ama yumurta yeme riski var.

Eyupcan

Yumurta
Üye