Transfer sorunu

shake

Yumurta
Üye
Benim iki adet messor kraliçem var. Bunlar transfer olmuyorlar. Tüpteki su biti ama geçmiyorlar.
Birde ikisininde pupası vardı bu pupalar sarmış kurumuş kabuklaşmış halde buldum. Ne yapabilirim?

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Pupalar kurumamıştır da evreyi tamamlamak üzerelerdir. Pamuk hala nemliyse birkaç gün daha idare eder sanırım. İşçi çıkarsa bu sürede pamuk da kurumuş olur ve transfer olabilirler. Olmazlarsa da manuel yapabilirsiniz.

shake

Yumurta
Üye
Pupalar kurumamıştır da evreyi tamamlamak üzerelerdir. Pamuk hala nemliyse birkaç gün daha idare eder sanırım. İşçi çıkarsa bu sürede pamuk da kurumuş olur ve transfer olabilirler. Olmazlarsa da manuel yapabilirsiniz.
Teşekkürederim

Dusk

Larva
Üye
Benim iki adet messor kraliçem var. Bunlar transfer olmuyorlar. Tüpteki su biti ama geçmiyorlar.
Birde ikisininde pupası vardı bu pupalar sarmış kurumuş kabuklaşmış halde buldum. Ne yapabilirim?
Merhaba Benimde 2 messorum var sadece, 2sinide gunes ısıgıyla transfer etmeyi denedim 1. messorum 30 ıscılı 20-30 dakikada transfer oldular. 2. messorum o gün ıcınde transfer olmadı ama aradaki baglantıyı oylece bıraktım. sabah baktıgımda transfer olmuslardı. gunes ısıgı cok etkili oluyor ve transfer bazen cok uzun süre surebılıyor sabırlı olmalıyız keyifli hobiler.

efetrhan

Pupa
Üye
eğer tüpü beyaz renk kağıtla karartmayı deniyosan asla içerisi karanlık gözükmüyor, kraft deneyebilirsin