Manuele göre daha az strese girerler fakat sorun olmaz. Oldukları tüpe uzaktan telefon flaşı tutup diğer tüpede cover yapmanızı öneririm.Ekli dosyayı görüntüle 69708
5 tane işçisi ve 1 kraliçe var. Diğer tüpe geçmelerini istiyorum, sizce neler olur? Aşırı stres vs. olmaz, değil mi?
Cinsi nedir ?Ekli dosyayı görüntüle 69708
5 tane işçisi ve 1 kraliçe var. Diğer tüpe geçmelerini istiyorum, sizce neler olur? Aşırı stres vs. olmaz, değil mi?
Hocam manuel yapmanızı önermiyorum. Bende de messor var. Muhtemelen tüplerindeki su bitti ama transfer olmadılar ve siz de bu yüzden manuel transfer ettiniz. Messorlar çok az nem isterler bu yüzden çok çok geç transfer olurlar. Beninkiler suları bittikten sonra bile en az 1 ay aynı tüpte kalmışlardı. Yapmanız gereken şey set uplarına bir tane yeni tüp eklemek ama bu sırada beslenme alanından çıkarmayın veya beslemeyi kesmeyin. Onlar su ihtiyacını yeni tüpten karşılayacak ve zamanı geldiğinde de usul usul transfer olacaklardır. Ben her türlü yolu denedim ve en çok verimi bu yolda gördüm.Cinsi Messor. Kraliçe,işçiler ve yumurtaları manuel olarak diğer tüpe koydum ama işçilerden birini yaraladim kanı akıttım ama işçi yaşıyor şu an yumurtaları temizliyorlardi