Transfer Kazası

anakin

Phragmotic
Üye
Bu gün 30 işçili messor kolonimi transfer ederken yanlışlıkla tüpün ağzını havaya kaldırdım ve bütün tohumlar kraliçenin üstüne kapandı. En başta hareket edemedi ama sonra yürüdü nemli pamuğa çıkıp orada sabit kaldı. Fotoğraflarından da yola çıkarak kraliçem zarar görmüş mü ve gördüyse nasıl düzeltebilirim?

20250812_150853.jpg 20250812_150922.jpg

20250812_151018.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hasancık

Majör
Üye
Bu gün 30 işçili messor kolonimi transfer ederken yanlışlıkla tüpün ağzını havaya kaldırdım ve bütün tohumlar kraliçenin üstüne kapandı. En başta hareket edemedi ama sonra yürüdü nemli pamuğa çıkıp orada sabit kaldı. Fotoğraflarından da yola çıkarak kraliçem zarar görmüş mü ve gördüyse nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyayı görüntüle 67455 Ekli dosyayı görüntüle 67456

Ekli dosyayı görüntüle 67457
Hocam geçmiş olsun fotoğraflardan pek bir şey belli olmuyor fakat kraliçe zarar gördüyse de maalesef elinizden bir şey de gelmeyecektir umarım kraliçeniz bir zarar görmemiştir

anakin

Phragmotic
Üye
Hocam geçmiş olsun fotoğraflardan pek bir şey belli olmuyor fakat kraliçe zarar gördüyse de maalesef elinizden bir şey de gelmeyecektir umarım kraliçeniz bir zarar görmemiştir
Sağ olun hocam. Konuyu açtıktan uzunca bir süre normale döndü neyse ki. Abdomeninde bir ezilme veya anteninde bir zarar vs. yok. Ölü gibi bacaklarını içe çekip hareketsiz kaldığı için korkmuştum.

anakin

Phragmotic
Üye
Bir sorum daha olacak, sizce hala transfer ibaresi göstermemelerinin sebebi ne ve işçiler kolonisi olmadan en fazla ne kadar süre hayatta kalabilir.

20250812_213305.jpg

20250812_213238.jpg

Sanlidiyarlar

Larva
Üye
Geçmiş olsun... Su kısmını az mı bırakmışsın acaba? Benim resimdekiler gibi? Sendeki şekilde hiç olmadı bende... Bide hangi tür olursa olsun... Keyfi gelmeden yer değiştirmiyor. Bir yerde ekmek yaptığı sürece Messor kafaya takmıyor bazı şeyleri bazen...

Ekli dosyalar

• Messors.jpg
    Messors.jpg
    37.7 KB · Görüntüleme: 10

anakin

Phragmotic
Üye
Hocam hiç hava boşluğu bırakmayınca vakumlanıp buharlaştıkça geriye doğru çekilmesinden dolayı diye biliyorum. Bu arada eğer yatıp kalktığımda hala transfer olmamışsa 1-2 gün sonra tekrar densem su açısından sıkıntı olur mu? Bir de sizin kullandığınız o formikaryuma geçirmek için en az kaç işçi lazım?

Sanlidiyarlar

Larva
Üye
Hocam hiç hava boşluğu bırakmayınca vakumlanıp buharlaştıkça geriye doğru çekilmesinden dolayı diye biliyorum. Bu arada eğer yatıp kalktığımda hala transfer olmamışsa 1-2 gün sonra tekrar densem su açısından sıkıntı olur mu? Bir de sizin kullandığınız o formikaryuma geçirmek için en az kaç işçi lazım?
Küçük formikaryumlar için 30-40+ işçi diyorlar. Lakin ben 3-4 işçi olduktan sonra bağlıyorum. Diğer ucada outworld bağlıyorum. Messorlar direk içeri gidip ekmek yapmak için su bitene kadar ortamı kullanıyor. Tabii ki sen ayırmazsan. Tetramorium ve Lasiuslar keyfe kader... Tetramoriumlar baya geç geçmişti. İşçi sayısı 40-50 yi geçince güven ve keşif sonrası geçtiler. Lasiuslar hala tüpte "iyiyim ben abi." çekiyorlar. Bende zorlamadım.
Sana tavsiyem bırakabiliyorsan o şekilde bırak en sonunda su lazım diye geçerler yada bir kaba 2 delik del hortumluk. oraya iki tüpüde bağla. Keyfi gelince geçer takılma.

anakin

Phragmotic
Üye
Tamamdır yarın da geçmezlerse beslenme alanlarına 2.ci tüpü bağlar geçerim o zaman. Yardımınız için teşekkürler <3.

nothing2lose

Yumurta
Üye
Bir sorum daha olacak, sizce hala transfer ibaresi göstermemelerinin sebebi ne ve işçiler kolonisi olmadan en fazla ne kadar süre hayatta kalabilir.

hocam tavsiye olarak geçişi hortum yada hastanedeki kan tüplerinden alırsanız kapağı tam

Ekli dosyayı görüntüle 67484

Ekli dosyayı görüntüle 67485
hocam geçiş hortumu yada hastanedeki kan tüplerinin ucundaki kapak deney tüplerine tam oluyor 16x100 geçişi kolay olur, fotoğraftaki gibi yaparsan kaçaklar olabilir.