Topraktan kraliçe almak

HanN0oa

Yumurta
Üye
Herkese merhaba öncelikle , babam genelde bitki yetiştirir ve bir taneside bizim balkonda bunun içinede bir koloni yerleşmiş ama sıkıntı şu ki zoraki olarak o saksıyı komple bahçeye ekeceke bende toprağın içindeki canlıların olduğunu anlattım ama babamın buna tepkisi eğer kurtarabilirsen kurtar dedi bende sadece merakten yazıyorum eğerki çimenlik alana geçip toprağı sakince çıkarsam ve içindeki kraliçe ve karıncaları tek tek alsam koloni yaşar mı? şimdiden teşekkür ediyorum
olası sorular için;
-Uzak bir yere gideceği için toprağın içindeki bitkiyi çıkaracak yani toprak ile gitmeyecek ve saksıda başka birine verilecek bu yüzden bunu yapıyorum

HanN0oa

Yumurta
Üye
Arkadaşlar zamanım kısıtlı o yüzden herhangi bir fikri veya tecrübesi olan yazarsa belki ona göre adım atabilirim.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Toprağı bir yere dökersen onlar yeni yuva bulabilirler eğer öyle bir imkanında yoksa bir kaba bariyer sür toprağı içine dök tek tek işçileri ve kraliçeleri ayır test tüpüne veya outworlde.

HanN0oa

Yumurta
Üye
Deneyeceğim eğer başarılı olursam yazacağım teşekkür ederim.

HanN0oa

Yumurta
Üye
Başarılı geçtiğini düşünüyorum o sıra hızlı olmam gerektiği için herhangi bir çekim yapamadım.Koloniyi yeşillik alana bıraktım umarım idare ederler.

Caisssa

Pupa
Üye
açıkçası inanılmaz bir deney fikri gelmedi değil aklıma o bölgeyi tamamiyle toprağıyla birlikte muhafazaya almaya çalışabilirdim

HanN0oa

Yumurta
Üye
açıkçası inanılmaz bir deney fikri gelmedi değil aklıma o bölgeyi tamamiyle toprağıyla birlikte muhafazaya almaya çalışabilirdim
o fikir benimde aklıma geldi fakat yksye hazırlandığım için ve o işe girer isem çok emek harcayacağım için hiç girişmedim

Osbziw

Yumurta
Üye
Herkese merhaba öncelikle , babam genelde bitki yetiştirir ve bir taneside bizim balkonda bunun içinede bir koloni yerleşmiş ama sıkıntı şu ki zoraki olarak o saksıyı komple bahçeye ekeceke bende toprağın içindeki canlıların olduğunu anlattım ama babamın buna tepkisi eğer kurtarabilirsen kurtar dedi bende sadece merakten yazıyorum eğerki çimenlik alana geçip toprağı sakince çıkarsam ve içindeki kraliçe ve karıncaları tek tek alsam koloni yaşar mı? şimdiden teşekkür ediyorum
olası sorular için;
-Uzak bir yere gideceği için toprağın içindeki bitkiyi çıkaracak yani toprak ile gitmeyecek ve saksıda başka birine verilecek bu yüzden bunu yapıyorum
Ağa toprak rengi aynıysa nesmliyse ve çok sarsmadan götürürsen yaşayabilirler ama stresten giderken öledebilirler bu yüzden koloni merkezi değilde koloni merkezinin dışıyla alırsan ve çok sarsmazsan yaşayabilirler:)

Hadi Allaha emanet Kardeşim!