Topal hüsniye

AlperenKrAz

Larva
Üye
Öncelikle iyi bayramlar. Yarım saat önce araba yıkarken Tetramorium kraliçesi buldum. Şimdi fark ediyorum, sol ön bacağı yok. Daha önce böyle bir şey deneyimleyen var mı? Yani yaşayabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20250606_134316.jpg
    IMG_20250606_134316.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 31

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Öncelikle iyi bayramlar. Yarım saat önce araba yıkarken Tetramorium kraliçesi buldum. Şimdi fark ediyorum, sol ön bacağı yok. Daha önce böyle bir şey deneyimleyen var mı? Yani yaşayabilir mi?
Yaşayabilir ama sağlıklı bir koloni kurması zor.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Eğer başka bir hasarı yoksa yaşayabilir kolonide kurabilir imkansız değil şekerli tüpe koymadan önce şekerli su verin sonra bekleyin.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
İyileşme olarak tamamda koloni kurmasında niye sıkıntı çıkarki? Sadece hareket kabiliyetini etkilemezmi eğer yaşarsa.
Ön bacaklar feromon algılar en büyük sorunu kurucu aşamada yaşarsınız acıkan larvalar beslenmek için feromon salgılandığında kraliçe algılayamabilir veya çok geç kalabilir işçiler çıktıktan sonra çok ciddi problem yaşamazsınız.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ön bacaklar feromon algılar en büyük sorunu kurucu aşamada yaşarsınız acıkan larvalar beslenmek için feromon salgılandığında kraliçe algılayamabilir veya çok geç kalabilir işçiler çıktıktan sonra çok ciddi problem yaşamazsınız.
Ön bacaklardaki bezler aslında o kadar etkilemeyebilir. Çünkü hem çok az bez vardır, hem de işlevleri genel olarak iletişim değil.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ön bacaklardaki bezler aslında o kadar etkilemeyebilir. Çünkü hem çok az bez vardır, hem de işlevleri genel olarak iletişim değil.
Cisimleri tutma, temizleme vb. işlevleri de var; hepsini tek tek sayamam ama ön bacak önemli.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Cisimleri tutma, temizleme vb. işlevleri de var; hepsini tek tek sayamam ama ön bacak önemli.
Evet haklısın ama feromon ve eksozirin bezleri açısından çok önemli olmaz. Maksimum antenleri zor temizler.