Tliltocatl Vagans

beacer

Larva
Üye
Bende L4 vagans var, ilk baştaki cahilliğimden kaynaklı olarak teraryumu sos kabı yerine büyük bir saklama kabına yaptım. Bir köşeye tünelini kazdı ve orada yaşıyor. Yem verirken yemi nereye koyabilirim? Yuvasını deşmek istemiyorum ama yememesi benim için daha kötü.
Kabuk dönemine girdiğini nasıl anlarım? Bu soruların cevabını verebilirseniz sevinirim. Ayrıca yemini bazen yiyor ama 1-2 gün sonra baktığım zaman yemin kalan dış kabuğunu göremiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hahsk

Nanitik
Üye
Komple yiyor demektir dış kabuğu yoksa. Tünelin girişine koy cımbızla tut ve yiyebilir veya kabul etmezse kabuğa girmiş olabilir.

beacer

Larva
Üye
Komple yiyor demektir dış kabuğu yoksa. Tünelin girişine koy cımbızla tut ve yiyebilir veya kabul etmezse kabuğa girmiş olabilir.
Dün çok zorladım yemedi belki yer diye torfa bıraktım yok olmuş nerede bilmiyorum bugün baktığım zaman tünel kazmış yine yerin altında ama tünele giriş bırakmamış sadece yerin altında yani kabuk döneminde olabilir mi?

CLYENSE

Media
Yardımsever
Üye
Ne yemi verdiniz? Ayrıca yemi öldürerek veya sakatlayarak mı verdiniz? Torfu kazamayacak durumdaydı, değil mi?

beacer

Larva
Üye
Ne yemi verdiniz? Ayrıca yemi öldürerek veya sakatlayarak mı verdiniz? Torfu kazamayacak durumdaydı, değil mi?
kafasını ezdim çıt oldu torfu ezemez bıraktığım yere çok dikkatli bakmadım ama hayvan strese girmesin diye titreşimden yarın daha detaylı bakıcam ama bu eski yem posasını bulamama durumunu Versicolor da çok yaşıyorum yedikten sonrasında yok oluyor ya kabuğunu da yiyor yada küçük bi besin olduğu için yok ediyor kabuğunu seçmek çok zor ama torfun üzerinde.

CLYENSE

Media
Yardımsever
Üye
kafasını ezdim çıt oldu torfu ezemez bıraktığım yere çok dikkatli bakmadım ama hayvan strese girmesin diye titreşimden yarın daha detaylı bakıcam ama bu eski yem posasını bulamama durumunu Versicolor da çok yaşıyorum yedikten sonrasında yok oluyor ya kabuğunu da yiyor yada küçük bi besin olduğu için yok ediyor kabuğunu seçmek çok zor ama torfun üzerinde.
Eğer bıraktığın yerde bulamıyorsan, afiyetle yemiş demektir. Benim vagansım da L6 evresine kadar canlı yeme hiç reaksiyon göstermiyordu. Yemi öldürüp bırakıyordum, ertesi gün kabuğunu bile bulamıyordum. Şimdi ise yavaş yavaş avlanmaya başladı. Kabuk atma sürecinde vagansı neredeyse hiç göremezsin. Çünkü fırsatçı bir tünelcidir. Onu küçük bir sos kabına koysan bile tünel kazıp saklanacaktır. Bu yüzden haftada bir ölü yem bırakıp 1 gün boyunca hiç rahatsız etme. Karanlık bir yerde beklet; ertesi gün yemediyse ya toktur ya da kabuk değiştirme dönemindedir. Nemini düzenli olarak koruman yeterlidir. Daha küçük bir kaba almak konusunda da çok endişelenmene gerek yok. Bir cımbızın kalın tarafıyla hafif hafif dürterek istediğin yöne yönlendirebilirsin; adeta bir çobanın koyun sürüsünü yönlendirmesi gibi. Ancak cımbızın ince ve sivri ucuyla kesinlikle dokunma. Bu şekilde güvenli bir şekilde bakımını yapabilirsin.

beacer

Larva
Üye
sos kabına geçirmek gerekir mi? Ve ne kadar nem sıkmalıyım?