Tetramorum'lar, Lasius'lar ve bariyer

anakin

Minör
Üye
Herkese merhaba. Şu anda elimde bir Tera. ve Lasius kolonim var. Her ne kadar şu anda işçileri olmasa da, olduğu zaman onlara kendim yaptığım bir beslenme alanında bakmak istiyorum fakat bu cinslerin ikisi de küçük tür olduğu için ve küçük türler de daha kolay kaçabildiği için, deneme-yanılma yoluyla öğrenmektense size sormayı tercih ettim. Kullanmayı düşündüğüm kap yaklaşık 7-8 cm uzunluğunda. Sizce bu kaptan zeytinyağı-pudra karışımını aşıp kaçabilirler mi?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bariyeri ne sıklıkta sürdüğünüze bağlı. Küçük cinslerde bariyeri az ama uzunlamasına sürün, hem yapışarak ölmezler hem de kaçmaları engellenir.

anakin

Minör
Üye
Sağ olun hocam. Ne kadar zamanda bir yenilememi önerirsiniz ve zeytin yağı ile pudrayı karıştırırken ne kadar pudra koyacağım?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Sağ olun hocam. Ne kadar zamanda bir yenilememi önerirsiniz ve zeytin yağı ile pudrayı karıştırırken ne kadar pudra koyacağım?
Ben ayda bir yeniliyordum, garanti olsun derseniz ve uğraşacaksanız 2 haftada bir tazeleyebilirsiniz. İnce süreceğinizden biraz daha hızlı kuruyacaktır. Zeytinyağı pudra oranını nasıl anlatabilirim inanın bilmiyorum. Sürdüğünüzde akma yapmayacak kıvamda olsun, zeytinyağından çok pudra koyun öyle diyeyim. Rica ederim. 😊

anakin

Minör
Üye
Ben ayda bir yeniliyordum, garanti olsun derseniz ve uğraşacaksanız 2 haftada bir tazeleyebilirsiniz. İnce süreceğinizden biraz daha hızlı kuruyacaktır. Zeytinyağı pudra oranını nasıl anlatabilirim inanın bilmiyorum. Sürdüğünüzde akma yapmayacak kıvamda olsun, zeytinyağından çok pudra koyun öyle diyeyim. Rica ederim. 😊
Tekrar sağ olun😁.