Tetramorium?

Rüzgar2012

Yumurta
Üye
20220618_233726.jpg20220618_233627.jpg
Tetramorium olduğunu düşünüyordum fakat neredeyse 1 ay oldu bulalı fazla strese sokmamama rağmen sürekli tüpün ucunda pamuğu delmeye çalışıyor. Acaba semi claustral bir tür olabilirmi ? Yemek arıyor gibi geldi bana.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

boyut 5-6mm

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
 Tetramorium, beslemesi en kolay türlerden biridir. Üstelik bulduğunuz kraliçenin Tetramorium olduğu hakkında bir şüphem söz konusu.

Rüzgar2012

Yumurta
Üye
Hocam tetramorium gibi duruyor. Tüpün ucu derken nemli bölgeden mi bahsediyorsunuz? Öyleyse anormal bi durum yok.
Nemli taraf değil. Tüpün çıkış kısmındaki pamuğu sürekli delmeye çalışıyor ve yumurtalarla ilgilenmiyor. Strese sokmadığıma eminim. Başka tetramorium kraliçelerim de var ilk kez böyle bir durum meydana geldi. ilk bulduğumda da dışkı olduğunu düşündüğüm bir sıvı bırakmıştı tüpe.

 Tetramorium, beslemesi en kolay türlerden biridir. Üstelik bulduğunuz kraliçenin Tetramorium olduğu hakkında bir şüphem söz konusu.
Ben de tetramorium olmadığını düşünüyorum. İnternette biraz araştırma yaptım acaba Strongylognathus testaceus kraliçe olabilir mi?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam ne olabilir sizce bu kraliçeye benzeyen bildiğiniz türler var mı?
Hayır, aklıma hiç gelmiyor.

Nemli taraf değil. Tüpün çıkış kısmındaki pamuğu sürekli delmeye çalışıyor ve yumurtalarla ilgilenmiyor. Strese sokmadığıma eminim. Başka tetramorium kraliçelerim de var ilk kez böyle bir durum meydana geldi. ilk bulduğumda da dışkı olduğunu düşündüğüm bir sıvı bırakmıştı tüpe.

Ben de tetramorium olmadığını düşünüyorum. İnternette biraz araştırma yaptım acaba Strongylognathus testaceus kraliçe olabilir mi?
O türle ID'lemek çok zor bu görselle.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
daha iyi görseller çekmeye çalışacağım. parazitik veya semiclaustral bir cins olabilir mi acaba?
İnanın bilmiyorum. Semi claustral birden fazla cins var. Parazitik olduğunu düşünmüyorum.  Tetramorium'da olabilir, sadece şüpheliyim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sadece tahmin pheidole indica olabilir diye düşünüyorum

Son düzenleme:

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Rüzgar2012

Yumurta
Üye
İlk işçisi çıktı sonunda. Bir aydan kısa bir sürede çıkardı işçisini. Semiclaustral olabileceği düşüncesiyle unkurdu vermiştim. Ondan kaynaklı hızlı çıkardı işçiyi diye düşünüyorum. İşçi üzerinden cins tespiti yapılabilir belki. Bu arada hasatçı veya yarı hasatçı bir cinsmiş fındık verdim yediler. 20220705_114326.jpg
20220705_114436.jpg

BATuhANTr

Yumurta
Üye
Strongylognathus testaceus türü gibi geldi bana da. Şöyle de bir video buldum tetra ve strongy kraliçelerinin karşılaştırılabileceği.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Strongylognathus testaceus türü gibi geldi bana da. Şöyle de bir video buldum tetra ve strongy kraliçelerinin karşılaştırılabileceği.
Attığınız videodaki Strongylognathus testaceus kahverengi ama Antwikideki Strongylognathus testaceus kraliçesi fotoğrafları sarı turuncu renginde1100px-Strongylognathus_testaceus_queen_with_Tetramorium_caespitum,_Darmsstadt,_Germany,_Phili...jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İşçilerinizin kafasını inceleyin.Strongylognathus testaceus olmadığı bellide neyse

Strongylognathus_testaceus_casent0103240_head_1.jpg

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Aynısından bendede var tüpten çıkmaya çalışıyor ve yumutalari turuncu 0,5mm
Kaç gün oldu bulalı? Belki de semiclaustral veya parazitik bir cinstir

İşçilerinizin kafasını inceleyin.Strongylognathus testaceus olmadığı bellide neyse
Senin bi fikrin var mı? Alışkın olmadığımız bir tetramorium türü veya Temnothorax longispinosus olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme: