Tetramorium?

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Lasius cinsi, formica değil.
Olabilir ama ilk fotoğraftaki petiole kısmına bakarsanız formica gibi görünüyor bu son fotolarda lasius gibi de görünüyor.Ben hala formica olduğunu düşünüyorum.çünkü son fotolarda petiole görünmemiş abdomen yapısından dolayı lasius gibi görünüyor olabilir.

egew14

Yumurta
Üye
Hocam dürüst olayım siteye yükleyince netlik çok bozuluyor. Dm den size ulaşabileceğim bir sosyal medya hesabı bırakırsanız daha net görsel gönderebilirim.

Thelethal

Pupa
Üye
Lasius ile alakası bile yok petiolesine bakarsanız formica olduğunu anlarsınız.
Lasiuslarda post-petiole genelde abdomene çok yakın ve paralel olduğu için görülmez, sen de o kısım hiç yok sanmışsın ama ilk fotoğrafta abdomen aşağıya eğimli durduğu için çizgi halinde gözükmüş.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Hocam dürüst olayım siteye yükleyince netlik çok bozuluyor. Dm den size ulaşabileceğim bir sosyal medya hesabı bırakırsanız daha net görsel gönderebilirim.
Hocam sorun netlik değil ben kafa yapısı, thoraxı, abdomeni ,petiolesi hakkında yeterli şeyi gördüm post petiolesi olmadığı için tetramorium eledim, yapısı benzeyen 3 tür kaldı lasius,tapinoma,formica, abdomen yapısından tapinomayı eledim.thoraxı da zaten ben formicayım diyor ama yinede petiolesine bakarsak formica olduğu belli oluyor ben formica diyorum fotolar çok sıkıntı değil.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Lasiuslarda post-petiole genelde abdomene çok yakın ve paralel olduğu için görülmez, sen de o kısım hiç yok sanmışsın ama ilk fotoğrafta abdomen aşağıya eğimli durduğu için çizgi halinde gözükmüş.
Post petiole değil hocam petiolesine bakıp bir formica petiolesiyle kıyaslayın çok benzer olacaktır.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Lasius kraliçesi:Screenshot_20240601_183903.jpg
Formica kraliçesi:Screenshot_20240601_183958.jpg
@egew14 Bu resimler ile petiole kıyaslaması yaparsanız sizde fotoğrafla kalmayıp gerçek canlyla daha doğru bir cins tahmini yapabilirsiniz.
(Alltaki formica rufabaris türü olduğu için rengi böyle renk olarak farklılığa takılmayın)

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Lütfen konuyu daha fazla uzatmayalım. @Thelethal adlı arkadaşın dediği gibi Lasius cinsi. Sadece petiole benzerliğine bakarsak Camponotus bile diyebiliriz öyleyse.