Lasius ile alakası bile yok petiolesine bakarsanız formica olduğunu anlarsınız.Lasius kraliçesi.
Olabilir ama ilk fotoğraftaki petiole kısmına bakarsanız formica gibi görünüyor bu son fotolarda lasius gibi de görünüyor.Ben hala formica olduğunu düşünüyorum.çünkü son fotolarda petiole görünmemiş abdomen yapısından dolayı lasius gibi görünüyor olabilir.Lasius cinsi, formica değil.
Lasiuslarda post-petiole genelde abdomene çok yakın ve paralel olduğu için görülmez, sen de o kısım hiç yok sanmışsın ama ilk fotoğrafta abdomen aşağıya eğimli durduğu için çizgi halinde gözükmüş.Lasius ile alakası bile yok petiolesine bakarsanız formica olduğunu anlarsınız.
Hocam sorun netlik değil ben kafa yapısı, thoraxı, abdomeni ,petiolesi hakkında yeterli şeyi gördüm post petiolesi olmadığı için tetramorium eledim, yapısı benzeyen 3 tür kaldı lasius,tapinoma,formica, abdomen yapısından tapinomayı eledim.thoraxı da zaten ben formicayım diyor ama yinede petiolesine bakarsak formica olduğu belli oluyor ben formica diyorum fotolar çok sıkıntı değil.Hocam dürüst olayım siteye yükleyince netlik çok bozuluyor. Dm den size ulaşabileceğim bir sosyal medya hesabı bırakırsanız daha net görsel gönderebilirim.
Daha net fotoğraflara ihtiyaç yok. Lasius kraliçesi.Hocam dürüst olayım siteye yükleyince netlik çok bozuluyor. Dm den size ulaşabileceğim bir sosyal medya hesabı bırakırsanız daha net görsel gönderebilirim.
Post petiole değil hocam petiolesine bakıp bir formica petiolesiyle kıyaslayın çok benzer olacaktır.Lasiuslarda post-petiole genelde abdomene çok yakın ve paralel olduğu için görülmez, sen de o kısım hiç yok sanmışsın ama ilk fotoğrafta abdomen aşağıya eğimli durduğu için çizgi halinde gözükmüş.
Hocam lasius olduğu kesindie bence
Olabilir.Hocam lasius olduğu kesindie bence