Tetramorium yumurtladı

Xiven

Yumurta
Üye
tetramorium kraliçem yumurtladı ortalama kaç güne işçi çıkar

Yiğido

Yumurta
Üye
Ortalama 1-1.5 ay aralığında ilk işçi çıkacaktır bir sorun olmazsa.

Xiven

Yumurta
Üye
ilk işçi çıkana kadar besleme yapmiyacağım dimi

Xiven

Yumurta
Üye
Tüp kurulumu yaptım onda sıkıntı yok. Tuğkan abi videoda ilk işçi çıkana kadar herhangi bişey vermeyin diyordu şimdi sen şekerli su ver deyince kafam karıştı.

efekan

Nanitik
Üye
Tüp kurulumu yaptım onda sıkıntı yok. Tuğkan abi videoda ilk işçi çıkana kadar herhangi bişey vermeyin diyordu şimdi sen şekerli su ver deyince kafam karıştı.
Yok. Tüpün içindeki şekerli sudan bahsediyorudum. İlk işçiye kadar besin vermenize gerek yok. Keyifli hobiler.

Xiven

Yumurta
Üye
Hocam tüpün dip kısmına şekerli değil normal su koydum tuğkan abiyi de tekrar izledim şimdi o da normal su diyo. Şekerli su mu koymam gerekiyordu.

efekan

Nanitik
Üye
Hocam tüpün dip kısmına şekerli değil normal su koydum tuğkan abiyi de tekrar izledim şimdi o da normal su diyo. Şekerli su mu koymam gerekiyordu.
Şekerli su ekstra besin kaynağı. Cinse göre değişir. Normal suda olur ama ekstra besin kaynağı olarak koyuyoruz şekerli suyu.

Gazinocu

Yumurta
Üye
Şekerli su ekstra besin kaynağı. Cinse göre değişir. Normal suda olur ama ekstra besin kaynağı olarak koyuyoruz şekerli suyu.
Bu arada bende normal su koymamız gerek diye biliyorum. Yanlış biliyor olabilirim belki ama Tuğkan abi şekerli değil normal su koyun diye uyarmıştı, hatırlıyorum.

EtYiyenMasumKeçi

Pupa
Üye
Normal içme suyu koymanız gerekiyor hocam.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Cinse göre değişmez diye biliyorum. Hepsine normal su koyuluyor.

eyupbardak32

Pupa
Üye
Tüpün dip kısmına şekerli su koyarsanız ekstra besin olmaz, çünkü her nasıl biz insanlar su yerine meyve suyu içerek hayatta kalamaz isek, karıncalar da öyledir. Su kaynağına ihtiyaç duyarlar. Ayrıca normal suda bile yaklaşık 2 ayda küflenme vs görülebiliyorken; dip kısma koyulan şekerli su pamukla birlikte ilk işçi çıkana kadar geçecek yaklaşık 2 ay boyunca mikroorganizmaların cenneti olur.

KAANDBK01

Larva
Üye
Standart tüp kurulumunda nasıl sa öyle yap İlk işçi çıkana kadar kraliçe besine ihtiyaç duymaz