Tetramorium sp. nasıl transfer edilebilir?

Ates1dorukk

Larva
Üye
Merhaba, elimde bir tane Tetra sp. var ve şırıngadan test tüpüne transfer etmek istiyorum. Şırıngada su yok ve bayağı larva, yumurta ve pupa var. Nasıl transfer edebilirim?

GAR

Larva
Üye
Merhaba, elimde bir tane Tetra sp. var ve şırıngadan test tüpüne transfer etmek istiyorum. Şırıngada su yok ve bayağı larva, yumurta ve pupa var. Nasıl transfer edebilirim?
Tüpü karanlık tut şırıngaya ışık tut yinede transfer olmuyorsa şırıngayı sallayıp test tüpüne zorla geçir sonrasında 1 hafta tüpe bakma hayvan rahatlasın

Bu arada ikisi arasında hava boşluğu olmasın kaçmaya çalışır oradan ayrıca yarım saatten fazla olursa manuel geçir direk şırıngayı sallama yani

belali

Yumurta
Üye
Merhaba, elimde bir tane Tetra sp. var ve şırıngadan test tüpüne transfer etmek istiyorum. Şırıngada su yok ve bayağı larva, yumurta ve pupa var. Nasıl transfer
Hocam teşekkürler, çok denedim ışıktan siterse girip tüpe geçmiyor.
Aynı türdeki kraliçelerde bile çok farkediyor. 3 tane tetramorium kraliçem var biri ışık tutar tutmaz strese girdi ve 10-15 dk içinde kendi transfer oldu fakat diğerine saatlerce ışık tutmama rağmen hiçbir stres belirtisi olmadı manuel bi şekilde kürdanı ıslatarak geçirdim yumurta ve larvaları