Tetramorium kraliçe karınca hk.

Ruffnut

Yumurta
Üye
Dün bulduğumuz kraliçe karıncayı tüp içine yerleştirdim ve dün geceden beride tüpün içerisinde. Uyandığımdan beri sık sık gözlemliyorum, eskisi gibi stresli görünmüyor fakat durağan. Pek bir şey yapmıyor. Az önce kontrol ettiğimde dış pamuğun üzerinde kafasını abdomene yaklaştırmış hareketsiz duruyordu. Dıştan etki sonucunda tepki veriyor, hareketleniyor. Bu durumda ne yapmalıyım? Aydınlatabilecek kimseler var mı? Eğer istenirse fotoğraf ekleyebilirim.
Teşekkürler.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Her ihtimale karşın fotoğraf koyayım.

Ekli dosyalar

• 20220624_144431.jpg
    20220624_144431.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 17

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kafasını abdomenine eğerek top benzeri bir şekilde durması yumurtlarken yapılan bir hareket. Bir süre coverı açmayıp kendi haline bırakırsanız yumurtlayacaktır.

Sumaatra

Yumurta
Üye
Dün bulduğumuz kraliçe karıncayı tüp içine yerleştirdim ve dün geceden beride tüpün içerisinde. Uyandığımdan beri sık sık gözlemliyorum, eskisi gibi stresli görünmüyor fakat durağan. Pek bir şey yapmıyor. Az önce kontrol ettiğimde dış pamuğun üzerinde kafasını abdomene yaklaştırmış hareketsiz duruyordu. Dıştan etki sonucunda tepki veriyor, hareketleniyor. Bu durumda ne yapmalıyım? Aydınlatabilecek kimseler var mı? Eğer istenirse fotoğraf ekleyebilirim.
Teşekkürler.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Her ihtimale karşın fotoğraf koyayım.
Benimkide aynı cins oturuyordu bildiğin abdomenin üstüne ama şu an sıkıntısı yok tetralar zaten çok stresse gitmiyorlar öbür türlere göre biraz bekle 4 5 gün düzelebilir benimkide öyleydi

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
@Argentavis'in de bahsettiği gibi genital bölgeyle ilgilenme hareketi, kanadını atmaya çalışıyormuş gibi yapılan davranışlar aslında döllenmiş olduğu ihtimalini arttırır.

Ruffnut

Yumurta
Üye
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi forumlar. :)