Tetramorium kolonisine yeni başladım

kerim0680

Yumurta
Üye
Yakın zamanda Tetramorium türü bir kraliçe karınca kolonisi edindim. Şu anda koloni yaklaşık 15 işçiden oluşuyor ve deney tüpünde yaşıyor. Ancak bu tür hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Özellikle nasıl, neyle ve ne sıklıkla beslemem gerektiği konusunda emin değilim.

Ayrıca koloni ortamının ışıkla ilişkisi hakkında da kafama takılanlar var. Günlük olarak güneş ışığına maruz bırakmalı mıyım, yoksa tamamen karanlıkta mı tutmalıyım? Bazı kaynaklarda ışığa alıştırmanın faydalı olabileceğini okudum ama ne derece doğru, emin olamıyorum. Bu konuda da tecrübeli arkadaşlardan tavsiye alabilirsem çok memnun olurum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar!

omereymenc

Minör
Üye
canlı yemin varmı? yoksa edinmen gerek yumurtayla, tavukla olacak iş değil.Onun dışında Şekerli su ve tohum verebilirsin.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yakın zamanda Tetramorium türü bir kraliçe karınca kolonisi edindim. Şu anda koloni yaklaşık 15 işçiden oluşuyor ve deney tüpünde yaşıyor. Ancak bu tür hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Özellikle nasıl, neyle ve ne sıklıkla beslemem gerektiği konusunda emin değilim.

Ayrıca koloni ortamının ışıkla ilişkisi hakkında da kafama takılanlar var. Günlük olarak güneş ışığına maruz bırakmalı mıyım, yoksa tamamen karanlıkta mı tutmalıyım? Bazı kaynaklarda ışığa alıştırmanın faydalı olabileceğini okudum ama ne derece doğru, emin olamıyorum. Bu konuda da tecrübeli arkadaşlardan tavsiye alabilirsem çok memnun olurum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar!
Işığa alıştırırsan günün her saati bakabilirsin. Alıştırmazsan strese girebilirler baktığınızda. Canlı yem konusunda 3 günde 1, 2 günde 1 gibi oran verebilirim hocam. Çok önemli değil ne sıklıkla vereceğiniz. Önemli olan vermek zaten. Onun dışında ara ara tohum parçalarıda verebilirsin ama Messor gibi tüpünde her zaman olacak şekilde değil. Tetramorium genel olarak küçük cins olduğu için kaçak vermen normal. Formikaryumdu, outworlddü falan dikkatli yapmalısın. Onun dışında şekerli suyu kesinlikle damla halinde verme. Boğulabilirler küçük oldukları için. Kulak çubuğunu şekerli suya bandır. Sonra sıkarak fazla suyu al ve öyle ver. Şekerli suyu haftanın 4-5 günü, proteini haftanın 2-3 günü şeklinde ver. İkisini aynı gün vermesen bence daha iyi sindirim açısından şüphe duymak istemiyorum ben. Bunun dışında çok hızlı üreyecekler bir seviyeden sonra dikkatli ol. Başka bir şey diyebilir miyim, bilmiyorum. Diyeceklerim bu kadar. İlk aşamada başarılı olursan devamı çok rahat gelecektir.