Tetramorium Kolonisi

Gross

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhabalar tetrimoryum kolonim gördüğüm kadarıyla 19-20 işçisi mevcut bir kaç sorum olucak teker teker net bir şekilde cevaplarsanız mutlu olurum.
1- mevcut işçi sayısında unkurdu verebilir miyim yerlermi
2- formicaryuma geçirmek için kaç işçi olması lazım 10x10 bı formikaryum bu arada
3- Unkurdu verirsem kaç günde bir vermem gerekiyor şekerli su veriyorum su an onu kaç günde bir veriyim
Doğru şekilde cevaplarsanız çok sevinirim kısa ve öz olursa çok iyi olur.

Ekli dosyalar

• IMG_20220731_181243.jpg
    IMG_20220731_181243.jpg
    30.7 KB · Görüntüleme: 6

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
1- Evet tabii ki beslemelisiniz onları. Eğer un kurdu vermekten kastınız canlı vermek ise, hayır canlı vermeyin. Kesip verebilirsiniz.
2- 10x10 çok büyük değil zaten, test tüpünde zorlandığınız vakit geçersiniz. Ya da tüpte nem bitince.
3- 3 günde bir verebilirsiniz. Tabii koloninize göre bunları zamanla kendiniz ayarlamayı öğrenirsiniz. Bir rutin oluşturursunuz kendinize göre.

Gross

Yumurta
Üye
1- Evet tabii ki beslemelisiniz onları. Eğer un kurdu vermekten kastınız canlı vermek ise, hayır canlı vermeyin. Kesip verebilirsiniz.
2- 10x10 çok büyük değil zaten, test tüpünde zorlandığınız vakit geçersiniz. Ya da tüpte nem bitince.
3- 3 günde bir verebilirsiniz. Tabii koloninize göre bunları zamanla kendiniz ayarlamayı öğrenirsiniz. Bir rutin oluşturursunuz kendinize göre.
2. Cevap için bir sorum olucak 20 tane işçim var demiştim ya şu an direk formikaryuma geçirsem zarar görürler mi veya alışmaları zor olurmu

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
2. Cevap için bir sorum olucak 20 tane işçim var demiştim ya şu an direk formikaryuma geçirsem zarar görürler mi veya alışmaları zor olurmu
20 işçi için formicarium biraz büyük gelebilir. Formicariumun derinliğini vs. bilmeden konuşuyorum tabii. Bir de tüpteki nem bitmeden transfer zahmetli oluyor genelde. Siz nem bitene kadar tüpte idare edin dediğim gibi.

Gross

Yumurta
Üye
20 işçi için formicarium biraz büyük gelebilir. Formicariumun derinliğini vs. bilmeden konuşuyorum tabii. Bir de tüpteki nem bitmeden transfer zahmetli oluyor genelde. Siz nem bitene kadar tüpte idare edin dediğim gibi.
Teşekkürler tamamdır bir de son olarak test tüpünde nem bittiğinde nemli bir ortam gerekicek bunu nasıl ayarlican

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Teşekkürler tamamdır bir de son olarak test tüpünde nem bittiğinde nemli bir ortam gerekicek bunu nasıl ayarlican
İşte test tüpünde su bittiğinde transferi başlatacaksınız. Formicariumu nemli yapacaksınız, oraya geçecekler.