Tetramorium (Kaldırım Karıncası) hakkında önerileriniz var mı ? (Hobiye yeni başladım)

Ensotr

Yumurta
Üye
Merhabalar bu hobiye arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladım ve birazda meraklı olduğum için başladım. İlk olarak evimin önünde yuva yapan Tetramorium türüne ait karıncaları gördüm ve sizce beslenmesi hakkında sahip olduğunuz deneyimler nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim. (Türün ismini arkadaşımdan öğrendim.)

yağızalp

Majör
Üye
Merhabalar bu hobiye arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladım ve birazda meraklı olduğum için başladım. İlk olarak evimin önünde yuva yapan Tetramorium türüne ait karıncaları gördüm ve sizce beslenmesi hakkında sahip olduğunuz deneyimler nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim. (Türün ismini arkadaşımdan öğrendim.)
Kaçmaya çok meyilli küçük bir tür genelde buldukları çoğu şeyi tüketirler hızlı ürerler

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kaçmaya çok meyilli küçük bir tür genelde buldukları çoğu şeyi tüketirler hızlı ürerler
Benimkiler pek kaçmıyor tüpün ağzındaki pamuğa bile pek gitmiyorlar evet hızlı ürüyorlar ve saldırganlar doğada da görmüşsünüzdür bildiğiniz meydan muharebesi yaparlar ayrıca yeterli işçi varsa un kurdunu vs canlı verebilirsiniz.

Mustafaf

Media
Üye
Kraliçesine sahip oldum ama anlamadığım bir sebepten öldü. Her şey olabilir, bilemiyorum ama çok yumurtalayıp ilk zamanlarda yavaş yumurta gelişimi gözlemledim.

poyrasalos

Minör
Üye
Tetralar yarı hasatçı tür olarak geçiyor yani hem tohum hem canlı yem yerler. Beslemeden yana pek sıkıntınız olmaz bence.

yağızalp

Majör
Üye
Tetralar yarı hasatçı tür olarak geçiyor yani hem tohum hem canlı yem yerler. Beslemeden yana pek sıkıntınız olmaz bence.
Evet evde yediğimiz paketli gıdalardan canlı yemlere ordan da fındık badem gibi kuru yemişlere kadar birçok şey yiyorlarmış ben çinlilere benzettim tetraları

yağızalp

Majör
Üye
Benimkiler pek kaçmıyor tüpün ağzındaki pamuğa bile pek gitmiyorlar evet hızlı ürüyorlar ve saldırganlar doğada da görmüşsünüzdür bildiğiniz meydan muharebesi yaparlar ayrıca yeterli işçi varsa un kurdunu vs canlı verebilirsiniz.
Koloniden koloniye değişir bence ama en ufak bir açıkta kaçacaklarını düşünüyorum bunu bilinçli yapmıyorlar tabiki alan keşfetmek için yeni buldukları yerden çıkıyorlar