Tetramorium caespitum mega koloni projesi

yücehayvanat

Larva
Üye
Tetramorium caespitum'un uçuşları haziranda başladı, bildiğiniz üzere. Uçuş yapan kolonilerin çoğunluğu ise ya evimin etrafında ya da sıkça ziyaret ettiğim yerlerde. Yakalama fırsatım çok, öyle ki sokakta yürürken bile en az 4-5 tane görüyorum. Hepsini almıyorum çünkü fazla zaman ayıramıyorum genellikle. Her neyse, toplam 13 tane yakaladım, 3'ünü geri saldım. Toplam 10 tane kraliçe vardı elimde. Ben de 3 tanesini aynı tüpe koydum, 6 tanesini de aynı tüpe. Şu anda gayet sağlıklılar, 3 gün oldu. Küçük olsalar da 40-50 civarı yumurta olduğunu görüyorum. Kraliçelerde de bir kavga vs. durum yok.

Son düzenleme:

Mustafaf

Minör
Üye
Bence 10-15 kraliçe ile multi denemelisiniz, anlattığınıza göre zaten etrafınızda çok fazla Tetramorium sp. kolonisi var bence denemelisin.

yücehayvanat

Larva
Üye
Bence 10-15 kraliçe ile multi denemelisiniz, anlattığınıza göre zaten etrafınızda çok fazla Tetramorium sp. kolonisi var bence denemelisin.
Dediğim gibi onlara ayıracak fazla vaktim yok ve fazla büyüdüklerinde bakabileceğimden emin değilim eğer her şey istenilen şekilde gerçekleşirse denenebilir.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Tetramorium caespitum'un uçuşları haziranda başladı, bildiğiniz üzere. Uçuş yapan kolonilerin çoğunluğu ise ya evimin etrafında ya da sıkça ziyaret ettiğim yerlerde. Yakalama fırsatım çok, öyle ki sokakta yürürken bile en az 4-5 tane görüyorum. Hepsini almıyorum çünkü fazla zaman ayıramıyorum genellikle. Her neyse, toplam 13 tane yakaladım, 3'ünü geri saldım. Toplam 9 tane kraliçe vardı elimde. Ben de 3 tanesini aynı tüpe koydum, 6 tanesini de aynı tüpe. Şu anda gayet sağlıklılar, 3 gün oldu. Küçük olsalar da 40-50 civarı yumurta olduğunu görüyorum. Kraliçelerde de bir kavga vs. durum yok.
Bu kadar fazla kraliçe ile koloni kurmak çok sağlıklı olmaz. Yüksek ihtimalle ileride bir savaş çıkabilir. Yinede karar sizin. İyi hobiler.

yücehayvanat

Larva
Üye
2. gün:

1 iyi 1 kötü haberim var. Kötü haber 1 kraliçe ölmüş yani sayı 5'e düştü. İyi haber ise yumurta sayısı patladı yani 150'den fazla yumurta olduğunu düşünüyorum aynı anda bir sürü nanitik olmasının koloni için daha iyi olacağını düşünüyorum. Birde canlı yem olarak isopod verebilir miyim karıncalara?

(Fotoğraf atamıyorum ama yaz aylarında fotoğraf paylaşmaya da başlayacağım.)

yücehayvanat

Larva
Üye
3. gün:

2 iyi olay yaşandı koloni ile alakalı. İlki sabah vakitlerinde koloniye 4 adet işçi eklemeye çalıştım 1'i hariç 3'ünü kabul etti 5 kraliçede 1 diğer iyi haber ise koloniyi beslemek için şekerli su verdiğimde eklediğim işçiler içtikleri şekerli suyu kraliçeler ile paylaştılar önümüzdeki günlerde canlı yem ile protein takviyesi de yapmayı planlıyorum.

yücehayvanat

Larva
Üye
8. gün:

Bu gün kontrol ettiğimde maalesef eklediğim işçiler ölmüştü onları tüpten çıkarttım ve yumurtalara baktım.Gördüklerimden dolayı çok sevindim gerçekten bir sürü larva vardı ve boyut olarak farklı larvalar vardı bu arada söylemeyi unuttum 4 kraliçe kaldı tüpte.

ömer_

Pupa
Üye
8. gün:

Bu gün kontrol ettiğimde maalesef eklediğim işçiler ölmüştü onları tüpten çıkarttım ve yumurtalara baktım.Gördüklerimden dolayı çok sevindim gerçekten bir sürü larva vardı ve boyut olarak farklı larvalar vardı bu arada söylemeyi unuttum 4 kraliçe kaldı tüpte.
Fotoğraflarla bilgilendirmeniz daha güzel olur hocam.
Şahsi görüşüm ama

qwerty

Larva
Üye
Tetramorium caespitum'un uçuşları haziranda başladı, bildiğiniz üzere. Uçuş yapan kolonilerin çoğunluğu ise ya evimin etrafında ya da sıkça ziyaret ettiğim yerlerde. Yakalama fırsatım çok, öyle ki sokakta yürürken bile en az 4-5 tane görüyorum. Hepsini almıyorum çünkü fazla zaman ayıramıyorum genellikle. Her neyse, toplam 13 tane yakaladım, 3'ünü geri saldım. Toplam 10 tane kraliçe vardı elimde. Ben de 3 tanesini aynı tüpe koydum, 6 tanesini de aynı tüpe. Şu anda gayet sağlıklılar, 3 gün oldu. Küçük olsalar da 40-50 civarı yumurta olduğunu görüyorum. Kraliçelerde de bir kavga vs. durum yok.
Bence kraliçe sayısı arttıkça multinin başarı ihtimali artıyor tapinomalarda 2 tane denemiştim biri diğerini öldürdü 10 tanesini aynı tüpe koydum başta biraz kavga oldu ama şimdi gayet sakinler

yücehayvanat

Larva
Üye
19. gün:

Arkadaşlar 10 gündür güncellemiyordum günlüğü 3 kraliçe 20+ yumurta 20+ larva 30-40 pupa var pupaların çoğu renklenmeye başlıyor hafif sarı oluyorlar ayrıca tüpü pencereye yakın bir yerde tutuyordum bir sabah uyandığımda tüpün cover kısmına 3 tane erkek konmuş bekliyordu bunun sebebini söylerseniz sevinirim ayrıca yakında fotoğraf da paylaşacağım.

WradSX

Replete
Üye
Hocam, multilerin şöyle bir riski var, kurucu aşamda işbirliği yapsalar bile işçiler çıktıktan sonra kavga çıkacaktır. Bu kavgada bütün kraliçeler ölebilir yada yaralanabilir. Pupa sayınızı çok beğendim. 40 pupa demek, 40 nanitik işçiyle başlamak demek. Muhtemelen koloniniz 1-2 ay içerisinde 200-300 işçiyi görebilir. Umarım sağlıklı bir süper koloni kurarsınız. Takipteyim.

yücehayvanat

Larva
Üye
Hocam, multilerin şöyle bir riski var, kurucu aşamda işbirliği yapsalar bile işçiler çıktıktan sonra kavga çıkacaktır. Bu kavgada bütün kraliçeler ölebilir yada yaralanabilir. Pupa sayınızı çok beğendim. 40 pupa demek, 40 nanitik işçiyle başlamak demek. Muhtemelen koloniniz 1-2 ay içerisinde 200-300 işçiyi görebilir. Umarım sağlıklı bir süper koloni kurarsınız. Takipteyim.
Hocam o yüzden ilk başta 6 kraliçe ile başlattım ki dışlananlar dışlansın birbiriyle anlaşan kraliçeler kalsın diye.

yücehayvanat

Larva
Üye
1000001471.jpg
23. gün

Pupalar kararmaya başladı ayrıca kraliçeler de yeni yumurtalar bırakmış kraliçeler çoğu yumurtanın ve pupanın üzerinde durduğu için tahmini bir yumurta veya pupa sayısı söylemek zor.

qwerty

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 61973
23. gün

Pupalar kararmaya başladı ayrıca kraliçeler de yeni yumurtalar bırakmış kraliçeler çoğu yumurtanın ve pupanın üzerinde durduğu için tahmini bir yumurta veya pupa sayısı söylemek zor.
Hocam şuan 15 20 kraliçeli bir tetramorium kolonim var başka yumurtalar koyduğum için ilk işçiler çıktı 4 5 tane bende merak ediyorum bu işin sonu ne olacak iyi forumlar.