Tetra transgender bakımı nasıl olmalı?

azuwara

Yumurta
Üye
Bugün Tetra Transgender edindim, 3 adet varlar. Renkler: turuncu (koyu renkte), yeşil (koyu renkte) ve beyaz. Her şeyi iyi yaptım başta sanırım... Arıtılmış suya hava açtım ve 1 saat beklettim. Akvaryuma koymadan önce, su ekleme yöntemiyle suya alıştırdım. Sonrasında akvaryuma aktarımını sağladım. Yemi bir kürdan ucuyla verdim; yem, toz yemdir. Hava filtresini mandal yardımıyla sıkıştırıp ayarladım. Umarım bunların hepsi doğrudur. Başlangıçtan sonra neler yapmalıyım?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
İlk kurulumda canlı eklemeden önce bakteri kültürü kullandıysanız en az 10, kullanmadıysanız en az 15-20 gün bekleyip akvaryumdaki azot döngüsünün oluşmasını sağladıysanız kurulumunuzda bir sorun yok gibi duruyor. İlk kurulumdan sonra düzenli olarak haftalık su değişimi ve dip çekimini ihmal etmeyip, haftanın 1 günü yemleme yapmamaya özen gösterin.

azuwara

Yumurta
Üye
İlk kurulumda canlı eklemeden önce bakteri kültürü kullandıysanız en az 10, kullanmadıysanız en az 15-20 gün bekleyip akvaryumdaki azot döngüsünün oluşmasını sağladıysanız kurulumunuzda bir sorun yok gibi duruyor. İlk kurulumdan sonra düzenli olarak haftalık su değişimi ve dip çekimini ihmal etmeyip, haftanın 1 günü yemleme yapmamaya özen gösterin.
Tamamdır uygulayacağım teşekkür ederim.

nomadpotato

Larva
Üye
Hocam sağolun bir an bir garipsemiştim noluyor diye.

"Transgenik" yerine de genelde "transgenetik" deniyor bu türe ve bu da yanlış bi' tanımlama. Bilimsel terminolojide "genetik" zaten genlerle ilgili her şeyi kapsıyor. “Transgenetik” demek “transgenlerle ilgili genetik” gibi tuhaf bi' anlama geliyor, bunu "sütlü süt" demeye benzetebiliriz. Fakat transgender diyen birini ben de ilk defa görüyorum. Konuyu açan arkadaşımız da hobiye yeni başlamanın heyecanıyla ufak bi' kafa karışıklığı yaşamış muhtemelen ziyanı yok :)