Tetra Prens

mehmetssy

Yumurta
Üye
Bahçedeki Tetra kolonisi ilk prensini çıkarmış. Aslında daha fazlası da var. Sanırım bir tane de kraliçe gördüm, oldukça arkalardaydı. Ortalama olarak ne zaman uçuş yaparlar?

Ekli dosyalar

• 20250511_155856.jpg
    20250511_155856.jpg
    89.5 KB · Görüntüleme: 58

scorpion03

Yumurta
Üye
Bahçedeki Tetra kolonisi ilk prensini çıkarmış. Aslında daha fazlası da var. Sanırım bir tane de kraliçe gördüm, oldukça arkalardaydı. Ortalama olarak ne zaman uçuş yaparlar?
Çok farklı etkenler var o işte uygun koşullar sağlanınca uçuş yaparlar ama uçuş hazırlığı olduğu zaman yuva ağzında baya bir yoğunluk görürsün.

mehmetssy

Yumurta
Üye
O prens Tetramorium gibi durmuyor.
Merhabalar önceden açtığım bi konuda işçileri. Ve kraliçe yumurtalarını gösterip ne diye sormuştum tetra demişlerdi

O prens Tetramorium gibi durmuyor.
Ayrıca yakın zamanda nylanderia kraliçesi buldum bu işçilerin içinde lasius veya nylanderia kraliçesi denmişti acaba kraliçedemi lasius

Merhabalar önceden açtığım bi konuda işçileri. Ve kraliçe yumurtalarını gösterip ne diye sormuştum tetra demişlerdi

Ayrıca yakın zamanda nylanderia kraliçesi buldum bu işçilerin içinde lasius veya nylanderia kraliçesi denmişti acaba kraliçedemi lasius
@Ares acaba bakarmısınız

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

@Ares acaba bakarmısınız
Formicinae altfamilyasindan bir prens. Koloni tetramorium değil. Onlarda formicinae altfamilyasindan işçiler barındırıyor görselde.

mehmetssy

Yumurta
Üye
Formicinae altfamilyasindan bir prens. Koloni tetramorium değil. Onlarda formicinae altfamilyasindan işçiler barındırıyor görselde.
Görsel kalitesi biraz artsın diye bir kaç ayarlama yapmıştım inşallah şaşırtmaz sizi şaşırtabilir renk açısından

Çünkü işçilerin arka abdomenleri gri renkli

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Görsel kalitesi biraz artsın diye bir kaç ayarlama yapmıştım inşallah şaşırtmaz sizi şaşırtabilir renk açısından

Çünkü işçilerin arka abdomenleri gri renkli
Hocam aresin kast ettiği aslında basitçe petiolenin nasıl bir yapıda olması ve benzer yapıya sahip tür/ cinslerin tek bir grup altında ( alt familya da ) olması diye düşündüm. Yanlışsa düzeltebilir kendisi. Renk ile alakalı bir durum yok yani.

mehmetssy

Yumurta
Üye
Hocam aresin kast ettiği aslında basitçe petiolenin nasıl bir yapıda olması ve benzer yapıya sahip tür/ cinslerin tek bir grup altında ( alt familya da ) olması diye düşündüm. Yanlışsa düzeltebilir kendisi. Renk ile alakalı bir durum yok yani.
Yani birden Fazla türün tek kraliçe altında toplanması yanlış anlamadım değilmi

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Yani birden Fazla türün tek kraliçe altında toplanması yanlış anlamadım değilmi
Kraliçe değil, iki grup altında toplanması. Bunun en açık göstergelerinden birisi thorax ve abdomen arası bağlantıyı oluşturan yapının nasıl bir sistem üzerine oturtulduğuna bakmaktır. Yani bir tetramorium ve lasius ya da bir messor ve camponotus iki ayrı alt familyaya ayrılır.

mehmetssy

Yumurta
Üye
Kraliçe değil, iki grup altında toplanması. Bunun en açık göstergelerinden birisi thorax ve abdomen arası bağlantıyı oluşturan yapının nasıl bir sistem üzerine oturtulduğuna bakmaktır. Yani bir tetramorium ve lasius ya da bir messor ve camponotus iki ayrı alt familyaya ayrılır.
Yani tek tür kraliçe ama farklı alt familya kraliçeleri doğrumu örneğin kraliçe lasius ancak işçiler lasiusun alt türlerinden karışık şekilde

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Yani tek tür kraliçe ama farklı alt familya kraliçeleri doğrumu örneğin kraliçe lasius ancak işçiler lasiusun alt türlerinden karışık şekilde
Hayır, elimde bununla ilgili açıklayıcı fotoğraf yok. Detaylı ve fotoğraflı şekilde moderatör yorumu olursa daha iyi anlarsınız.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır. Görselde tetramorium yok. Hepsi formicinae altfamilyasından. Formicinae bir altfamilya. Sonra bunlar parçalara ayrılıyor kendi altında bunlara cins diyoruz. Lasius, formica, prenolepis vs. Sonrada türler var Lasius niger, Formica rufa gibi..

Abdomenlerinin gri renkli olması pek bir şey ifade etmiyor. Görselde Formicinae altfamilyasından işçiler var prenste öyle duruyor.

mehmetssy

Yumurta
Üye
Hayır. Görselde tetramorium yok. Hepsi formicinae altfamilyasından.
Formicinae Myrmicinae
Lasius Tetramorium
Lasius niger Tetramorium immigrans.
*Örnektir​

Abdomenlerinin gri renkli olması pek bir şey ifade etmiyor. Görselde Formicinae altfamilyasından işçiler var prenste öyle duruyor.
Peki size bir kraliçe atsam ne olduğuna bakabilirmisinzi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Konunuza çözüm verildiğini hatırlıyorum. Nylanderia kraliçesi olduğu söylenmişti, katılıyorum.