Test tüpünün ağzı kırıldı

AgresifSoan

Yumurta
Üye
Bugün kargodan gelen kolonimin test tüpünün ağzında kırık var tüp kirli olduğu için transfer yapmam gerek ama yapamıyorum. Kolonimi nasıl transfer edebilirim?

Aymet

Larva
Üye
Bugün kargodan gelen kolonimin test tüpünün ağzında kırık var tüp kirli olduğu için transfer yapmam gerek ama yapamıyorum. Kolonimi nasıl transfer edebilirim?
Araya bir transfer aparatı yapabilirsiniz. Ya da sineklik kesip iki tüpü uç uca getirip transferi yapabilirsiniz. Veya tüpün kırık kısmına sineklik yapıştırma bilirsiniz.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Tüplerin ağzını birbirine tut ve bantla dışardan sağlamca. Ama istersen tranfer aparatıda alabilirsin. Yeni tüpü karanlıkta tut koloninin olduğu tüpe güneşin altına koy. Bazen ampul gibi ışık kaynaklarıyla transfer olmuyorlar. Güneş en garantisidir.

exe

Yumurta
Üye
Kırık henüz çatlak seviyesindeyse ve daha büyümediyse transfer aparatı takarken tüpün ağız kısmını komple parçalayabilirsiniz, daha önce yaşadım. Bant veya hortum+pamuk ile birleştirmenizi tavsiye ederim. Mümkünse bantın karıncalara değebilecek kısımlarındaki yapışkanı da temizleyebilirsiniz.