Test tüpüne ne zaman geçmeliyim

karan

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1 hafta önce bir kraliçe buldum, yeni başladığım için hazırlığım yoktu küçük bi enjektördeydi, öneri üzerine daha geniş ve uzun bir enjektöre aldım çünkü test tüpü yoktu elimde. Şimdi test tüpüm var ama tekrar tekrar yer değiştirip strese sokmak istemiyorum ne yapmalıyım? Bir de sıcaklık konusunda 22 derecenin altına hiç düşmemekle beraber en fazla 24 derece olan bir odada karanlıkta duruyor daha fazla sıcaklık gerekli midir gerekliyse nasıl uygun sıcaklığı yakalaybilirim?

waynhen

Nanitik
Üye
Hemen test tüpüne geç kardeşim.İlerleyen zamanlarda yumurta felan verince sıkıntı olur.En başında yerine alışsın sonradan strese girmesi daha kötü.Şimdi geçir sonra 3 hafta felan hiç kontrol etme alışacaktır.

karan

Yumurta
Üye
Hemen test tüpüne geç kardeşim.İlerleyen zamanlarda yumurta felan verince sıkıntı olur.En başında yerine alışsın sonradan strese girmesi daha kötü.Şimdi geçir sonra 3 hafta felan hiç kontrol etme alışacaktır.
Tavsiye için teşekkür ederim test tüpüne geçireceğim, sıcaklık hakkında bir öneriniz veya bir tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mıdır

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Test tüpüne geçirme diye bir şart yok, verimi azalttığı için kraliçeyi rahatsız etmeyin. Ha enjektör ha test tüpü önemli değil. İşçilerin çıkmasını bekleyin zaten işçi çıkana kadar kraliçeyi pek inceleyemeyeceksiniz nerde baktığınızın pek bir önemi yoktur. İsterseniz küçük iftarda dağıttıkları hurma kabında bakın, fark eden bir şey yok.

pegasuZX

Larva
Üye
En yakın zamanda geç. Nem dengesi, beslenme, yumurta istifleme gibi şeyler daha sağlıklı olur ve alan daha dar olunca daha az stres olur.