Test tüpünde su sorunu

xsbeta

Yumurta
Üye
Merhaba yaptığım pamuk çok mu kalın olmuş geçen sefer tahmin ediyorum ki kraliçem su içemediğinden ölmüştü pamuğun kalınlığına bi bakar mısınız?

Ekli dosyalar

• IMG_20250620_235936.jpg
    IMG_20250620_235936.jpg
    23.6 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20250620_235708.jpg
    IMG_20250620_235708.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 29
Moderatör tarafında düzenlendi:

Fairtale

Nanitik
Üye
bence gayet yeterli bence hangi türede bakcanıza göre değişir pamuk kalınlığı hangi tür besliceksiniz?

HAYGAME

Pupa
Üye
Merhaba yaptığım pamuk çok mu kalın olmuş geçen sefer tahmin ediyorum ki kraliçem su içemediğinden ölmüştü pamuğun kalınlığına bi bakar mısınız?
Pamuğun kalınlığı değil de sertliği daha fazla önemli elbette çok incede yapma ama çok sertse su geçmez çok inceyse boğulur. Suyun pamuk ucuna ulaşmasını istiyorsan yavaş yavaş ittir suyun ilerleyişi zaten belli olur en sonda pamuğu düzle pamuk hafif ıslandığını fark ettiğinde bırak. Eğer ki suyun geçtiğinden hala emin değilsen tüpü 15-30 derece arasında ivmeli yap. çok dik olmasın çok düzde olmasın. Elbette ayarladıysan buna gerek yok.

kuzey62

Pupa
Üye
Kalınlığı çok önemli değil kraliçeler sadece nemde kalsalarda olur. İlla ucu ıslansın diye uğraşma.

Karınca16

Majör
Yardımsever
Üye
Ucu ıslanması gerek pamuğun kalınlığı ise aşırı küçük olursa su kaçamağı olabilir zamanla işciler kazarsa filan ama sizin pamuğun kalınlığı iyi.

xsbeta

Yumurta
Üye
Pamuğun kalınlığı değil de sertliği daha fazla önemli elbette çok incede yapma ama çok sertse su geçmez çok inceyse boğulur. Suyun pamuk ucuna ulaşmasını istiyorsan yavaş yavaş ittir suyun ilerleyişi zaten belli olur en sonda pamuğu düzle pamuk hafif ıslandığını fark ettiğinde bırak. Eğer ki suyun geçtiğinden hala emin değilsen tüpü 15-30 derece arasında ivmeli yap. çok dik olmasın çok düzde olmasın. Elbette ayarladıysan buna gerek yok.
tamamdır teşekkürler

bence gayet yeterli bence hangi türede bakcanıza göre değişir pamuk kalınlığı hangi tür besliceksiniz?
cinsi tetrımorıum ama turunu bılmıyorum