Test Tüpü Nerden Alınır?

asujq

Yumurta
Üye
Merhabalar, ben karınca işine yeni başlayacağım. Çok bir bilgim yok, temel bilgileri biliyorum ama ben test tüpünü nereden alacağımızı bilmiyorum. Bir de en kolay ve beslemesi en keyifli olan tür nedir, bu tür hakkında bilgi verir misiniz?

Karınca16

Majör
Üye
Merhabalar, ben karınca işine yeni başlayacağım. Çok bir bilgim yok, temel bilgileri biliyorum ama ben test tüpünü nereden alacağımızı bilmiyorum. Bir de en kolay ve beslemesi en keyifli olan tür nedir, bu tür hakkında bilgi verir misiniz?
Test tüpünü İnterneten temin edebilirsiniz yada eczanelerden şırınga alıp kullanabilirsiniz.

gokdenizz

Nanitik
Üye
Karıncalarla ilgili malzeme satan sitelerde mevcut. Standart tüp 16x160 mm Lik tüpler bu ölçüde alabilirsiniz. Ayrıca başlangıç için ve zevkli olması açısından componotus öneririm, kolay olması açısından ise messor tercih edebilirsiniz.

asujq

Yumurta
Üye
Hocam biraz bilgi versen. Birde han
Tabii paylaşırım.😄😄
Çok teşekkürler.

Karıncalarla ilgili malzeme satan sitelerde mevcut. Standart tüp 16x160 mm Lik tüpler bu ölçüde alabilirsiniz. Ayrıca başlangıç için ve zevkli olması açısından componotus öneririm, kolay olması açısından ise messor tercih edebilirsiniz.
Öncelikle teşekkür ederim. Linkteki tüpleri beğendim. Bu test tüpünün içinde Messor mu, yoksa Componotus mu daha kolay olur?

Son düzenleme:

asujq

Yumurta
Üye
Standart boyutta olduğu için fark etmez. İki türüde besleyen var.

Cinsi dersek daha doğru kusura bakmayın.
Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Sizce bu iki türden birini işçileriyle birlikte satın mı almalıyım, yoksa doğada mı bulmalıyım? Satın almak için site önerileriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.

Karınca16

Majör
Üye
Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Sizce bu iki türden birini işçileriyle birlikte satın mı almalıyım, yoksa doğada mı bulmalıyım? Satın almak için site önerileriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.
Bulmaya çalışın bence hocam.

Karınca16

Majör
Üye
Buradan bakabilirsiniz.

asujq

Yumurta
Üye
Buradan bakabilirsiniz.
Çok teşekkürler. Besleme işine gelirsek hangi sıklıkla yapmalıyım? Sıvı ve katı besinleri ayrı anlatırsanız sevinirim.

Karınca16

Majör
Üye
Haftada 2-3 gün canlı yem verebilirsiniz canlı yemin çeşitli vermenize de fayda var ancak tek tip canlı yemlede besliyebilirsiniz.

Gine haftada 2-3 gün şekerli su verebilirsiniz.

asujq

Yumurta
Üye
Haftada 2-3 gün canlı yem verebilirsiniz canlı yemin çeşitli vermenize de fayda var ancak tek tip canlı yemlede besliyebilirsiniz.

Gine haftada 2-3 gün şekerli su verebilirsiniz.
İki besinide Pazartesi - Çarşamba - Cumartesi, sıklığında versem sorun olurmu? Birde ikisinide ne kadar ölçüde vermeliyim?

Karınca16

Majör
Üye
İki besinide Pazartesi - Çarşamba - Cumartesi, sıklığında versem sorun olurmu? Birde ikisinide ne kadar ölçüde vermeliyim?
Olur, ne vereceğinize ve kolonin büyüklüğüne bağlı componotuslar ilk işci çıkana kadar beslenmeye gerek duymazlar.