Test tüpü kırıldı

Mucitadam

Yumurta
Üye
Merhabalar. 2 işçili messör kolonim için 3d den beslenme alanı ürettim. Test tüpü bağlantı kısmı biraz dar olmuş zorlayınca test tüpü çatladıIMG_20220621_170828.jpg
Şimdi yeni bir test tüpüne transfer ediyorum da, messör kraliçesi biraz inatçı çıktı, karşı tarafa geçmek istemiyor. Transfer işlemi ne kadar sürerIMG_20220621_170816.jpg

Birde şöyle bir şey var kraliçenin olduğu test tüpünde değişik bir kir var, kulak çöpüyle silmeye çalıştım fakat silemedim islatıp silinmesi gerek çok değişik bir şey onunda fotosunu aşağı bırakıyorum ne olduğu hakkında fikri olan varmıIMG_20220621_170728.jpg

Dusk

Larva
Üye
Merhabalar. 2 işçili messör kolonim için 3d den beslenme alanı ürettim. Test tüpü bağlantı kısmı biraz dar olmuş zorlayınca test tüpü çatladıEkli dosyayı görüntüle 10008
Şimdi yeni bir test tüpüne transfer ediyorum da, messör kraliçesi biraz inatçı çıktı, karşı tarafa geçmek istemiyor. Transfer işlemi ne kadar sürerEkli dosyayı görüntüle 10009

Birde şöyle bir şey var kraliçenin olduğu test tüpünde değişik bir kir var, kulak çöpüyle silmeye çalıştım fakat silemedim islatıp silinmesi gerek çok değişik bir şey onunda fotosunu aşağı bırakıyorum ne olduğu hakkında fikri olan varmıEkli dosyayı görüntüle 10010
merhaba günes ısıgına bırakın onlar gececektır. kir hakkında un kurdu izi vb. olabilir

Mucitadam

Yumurta
Üye
merhaba günes ısıgına bırakın onlar gececektır. kir hakkında un kurdu izi vb. olabilir
Un kurdu vermiyorum daha yeni işçiler çıktı sadece kuş yemi verdim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kraliçe bir iki defa gitti diğer tarafa ama halen işçiler ile taşıma işlemine geçmediler

efetrhan

Pupa
Üye
Un kurdu vermiyorum daha yeni işçiler çıktı sadece kuş yemi verdim

Kraliçe bir iki defa gitti diğer tarafa ama halen işçiler ile taşıma işlemine geçmediler
ne zaman bağladınız tüpleri birbirine?

efetrhan

Pupa
Üye
30 dk önce

kraliçe keşif için birkaç kez gidip geldi öbür tarafa ama halen geçiş yok. uzun sürecek anlaşılan
30dk çok kısa bir süre. hemen terk etmez yuvasını bazen 1 günü buluyor, fakat genelde 3-4 saatte geçiyorlar. hareket olmazsa ışık tutun, karartma yaptığınız kağıt beyaz olmasın şimdi farkettim. beyaz kağıt tüpü karartmaz

30dk çok kısa bir süre. hemen terk etmez yuvasını bazen 1 günü buluyor, fakat genelde 3-4 saatte geçiyorlar. hareket olmazsa ışık tutun, karartma yaptığınız kağıt beyaz olmasın şimdi farkettim. beyaz kağıt tüpü karartmaz
içini siyah keçeli kalemle boyarsanız işinizi görecektir benim kullandığım bir yöntemimage.jpg

Mucitadam

Yumurta
Üye

içini siyah keçeli kalemle boyarsanız işinizi görecektir benim kullandığım bir yöntemEkli dosyayı görüntüle 10022
onu fark ettim, hemen kaaranlık tarafı daha da karartmak için siyah bir bez ile üstünü kapattım şu anda içi çok karanlık. ama kraliçenin umrunda değil aydınlık tarafta durmaya devam ediyor. bakalım hayırlısı inşallah bir an önce geçerler

efetrhan

Pupa
Üye
onu fark ettim, hemen kaaranlık tarafı daha da karartmak için siyah bir bez ile üstünü kapattım şu anda içi çok karanlık. ama kraliçenin umrunda değil aydınlık tarafta durmaya devam ediyor. bakalım hayırlısı inşallah bir an önce geçerler
kraliçenin durduğu test tüpünün uzak ucunun altına iki tane bozuk para koyarak yükseltebilirsiniz, eğer varsa el feneri de sabitlenebilir transferi kolaylaştırmak için.

Mucitadam

Yumurta
Üye
kraliçenin durduğu test tüpünün uzak ucunun altına iki tane bozuk para koyarak yükseltebilirsiniz, eğer varsa el feneri de sabitlenebilir transferi kolaylaştırmak için.
3d den bastığım parça ile yükselttim test tüpünü. birazdan sabit ışık vericem rahatsız olsunlar diye. 2 3 saat kalsın öyle bakalım. halen transfer yapmadı da çok sıkıntılı ya baya uzun sürdü transfer işi

efetrhan

Pupa
Üye
3d den bastığım parça ile yükselttim test tüpünü. birazdan sabit ışık vericem rahatsız olsunlar diye. 2 3 saat kalsın öyle bakalım. halen transfer yapmadı da çok sıkıntılı ya baya uzun sürdü transfer işi
dıştaki kağıdın rengini değiştirebilirsiniz, faydalı olacaktır. bez örttüm demiştiniz ama beyazın rengi bile karanlık yapsa da etkili olabilir tahminimce.

Mucitadam

Yumurta
Üye
dıştaki kağıdın rengini değiştirebilirsiniz, faydalı olacaktır. bez örttüm demiştiniz ama beyazın rengi bile karanlık yapsa da etkili olabilir tahminimce.
Transfer gerçekleşmiş, az önce baktım gayet iyi durumları.

Beslenme alanını taktım da, sonra geri söktüm pamukla kapatım bu gün bi yeni yerlerine alışsınlar yarın takarım, bu arada yeni işçiler yoldaymış 4 - 5 adet işçi son döngüyü tamamlamışlar ortalama 4 gğne çıkarlar diye tahmin ediyorum güzzel bir beslenme alanı tasarlayıp takmanın zamanı geldi

IMG_20220621_222636.jpg

Yardımcı olan herkese teşekkürler, çok sağolun ☺️

efetrhan

Pupa
Üye
Transfer gerçekleşmiş, az önce baktım gayet iyi durumları.

Beslenme alanını taktım da, sonra geri söktüm pamukla kapatım bu gün bi yeni yerlerine alışsınlar yarın takarım, bu arada yeni işçiler yoldaymış 4 - 5 adet işçi son döngüyü tamamlamışlar ortalama 4 gğne çıkarlar diye tahmin ediyorum güzzel bir beslenme alanı tasarlayıp takmanın zamanı geldi

Ekli dosyayı görüntüle 10036

Yardımcı olan herkese teşekkürler, çok sağolun ☺️
adına çok mutlu oldum keyifli hobiler :)