Test tüpü kırıldı ne yapmalıyım?

Menchester

Yumurta
Üye
Merhaba! Aphanogaster kraliçemi kuzenimle kontrol ederken, test tüpü elinden düştü ve kırıldı. Hemen yeni bir test tüpü hazırlayıp kraliçeyi saklama kabına koyduk, ama kraliçe kırık tüpten 1-2 saat boyunca hiç çıkmadı. Bu yüzden kuzenim test tüpünün altına hafifçe vurdu ve kraliçeyi diğer tüpe aldı. Ancak kraliçenin yumurtaları eski tüpte kaldı ve hiç çıkmadı. Bu durumda ne yapmalıyım? Bu hobide yeniyim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Pupa
Üye
Merhaba Aphanogaster kraliçemi kuzenimle kontrol ederken kuzenimin elinden düştü ve test tüpü kırıldı hemen yeni test tüpü hazırlayıp saklama kabına koyduk ancak kraliçe kırık test tüpünden 1 2 saat hiç çıkmadı ve öyle durdu. Bu yüzden de kuzenim test tüpünün altına birazcık vurarak kraliçeyi düşürdü ve diğer test tüpüne aldı ancak kraliçenin yumurtaları diğer test tüpünde kaldı ve hiç karanlık olan test tüpünden çıkmadı ne yapmalıyım bu hobide yeniyim?
Hocam öncelikle kraliçe epeyce stres yapmıştır.2 tüpüde ortak bi yere koy kendi taşır belki.Uzunca bi sürede kontrol etme o stresi atsın iyice.Umarım ölmez bende aynısını yaşamıştım fakat bacağı kırılıp ölmüştü.Zamana bırak tek ilacı o.Ama karanlık,sessiz ve titreşimsiz bi yerde dursun kesinlikle.
Sevgilerle...

Menchester

Yumurta
Üye
Hocam öncelikle kraliçe epeyce stres yapmıştır.2 tüpüde ortak bi yere koy kendi taşır belki.Uzunca bi sürede kontrol etme o stresi atsın iyice.Umarım ölmez bende aynısını yaşamıştım fakat bacağı kırılıp ölmüştü.Zamana bırak tek ilacı o.Ama karanlık,sessiz ve titreşimsiz bi yerde dursun kesinlikle.
Sevgilerle...
Tam yanına koydum diğer test tüpünüde ancak hiç dışarı çıkmıyor ve stresli hala ve diğer test tüpünde yumurtaları var.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
tam yanına koydum diğer test tüpünüde ancak hiç dışarı çıkmıyor ve stresli hayla
Hocam geç olana kadar o yumurtalar için yuvasından çıkmayabilir. Barbekü çubuğunu hafif ıslatıp, yumurtalarını manuel transfer edip, 1 hafta falan hiç bakma.

Son düzenleme:

waynhen

Pupa
Üye
tam yanına koydum diğer test tüpünüde ancak hiç dışarı çıkmıyor ve stresli hayla ve diğer test tüpünde yumurtaları var
@Ecakar 'ın dediği gibide yapabilirsiniz.
Ama çok narin davranın.Ve uzunca bir sürede rahatsız etmeyin.Umarım herhangi bir zarar olmaz kraliçe yaşasın şu anlık yeterli zaten eğer sağlıklı yaşarsa tekrar yumurtlar.

Menchester

Yumurta
Üye
@Ecakar 'ın dediği gibide yapabilirsiniz.
Ama çok narin davranın.Ve uzunca bir sürede rahatsız etmeyin.Umarım herhangi bir zarar olmaz kraliçe yaşasın şu anlık yeterli zaten eğer sağlıklı yaşarsa tekrar yumurtlar.
yumurta işlemini malesef yapamadım tek çare beklemek 1 hafta açmazsam tahmini kaç aya yumurtlar?

waynhen

Pupa
Üye
yumurta işlemini malesef yapamadım tek çare beklemek 1 hafta açmazsam tahmini kaç aya yumurtlar?
O zaman kendi haline bırak yumurtalarıda taşırsa kendi alsın yoksa yapacak bişey yok.
Belli bı süre vermek doğru olmaz.Ama eğer en başta dediğim şekilde uygun koşullarda durursa ve stresini kısa sürede atarsa ve herhangi bir zarar gelmemişse 2-3 hafta içinde yumurtlayabilir.Tabi karıncaya göre değişir bu süre belki 1 hafta içinde bile yumurtlayabilir.

Menchester

Yumurta
Üye
O zaman kendi haline bırak yumurtalarıda taşırsa kendi alsın yoksa yapacak bişey yok.
Belli bı süre vermek doğru olmaz.Ama eğer en başta dediğim şekilde uygun koşullarda durursa ve stresini kısa sürede atarsa ve herhangi bir zarar gelmemişse 2-3 hafta içinde yumurtlayabilir.Tabi karıncaya göre değişir bu süre belki 1 hafta içinde bile yumurtlayabilir.
tamam teşekkür ederim

pegasuZX

Yumurta
Üye
Merhaba! Aphanogaster kraliçemi kuzenimle kontrol ederken, test tüpü elinden düştü ve kırıldı. Hemen yeni bir test tüpü hazırlayıp kraliçeyi saklama kabına koyduk, ama kraliçe kırık tüpten 1-2 saat boyunca hiç çıkmadı. Bu yüzden kuzenim test tüpünün altına hafifçe vurdu ve kraliçeyi diğer tüpe aldı. Ancak kraliçenin yumurtaları eski tüpte kaldı ve hiç çıkmadı. Bu durumda ne yapmalıyım? Bu hobide yeniyim.
Kraliçeyi titreşimsiz, karanlık bir yere koy. Ve kürdanla ya da barbekü çubuğunu ıslatıp yumurtalara hafif değdir ve yumurtaları al. Islak çubuk değdiği zaman yumurta yapışır. Bu yöntemle yumurtaları kraliçenin yanına koy ve iki hafta bakma.