Test tüpü değişimi

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Arkadaşlar karıncamın suyu bittiği için acil test tüpü değişmem gerek ama daha bugün baktım ( yumurtası olduğu için strese sokmak istemiyorum ) Elimde hazır test tüpü var cover ını açmadan aktarma yapsam yumurtalarını taşır mı? Strese girer mi?

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Yeni test tüpü için strese girmesi gerekli zaten, iki test tüpünü birbirine bağlayın. Yeni test tüpüne cover takın ve suyu biten test tüpüne takmayın. Mümkünse ısı yaratmıyacak bir ışık kaynağı ile suyu biten test tüpünü aydınlatın. Bu sayede kraliçe ışıktan rahatsız olup karanlık tarafa geçecektir.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cover açmadan transfer olacağını sanmıyorum. Aslında olabilir ama pamuğun tamamen kurumuş olması gerekli, yani susuz kalmalı ki geçsin. Diğer tüpe geçmesini sağlayacak bir koşul olmalı. Transferde stres tabii ki olur, engelleyemezsiniz bunu. Kraliçenin olduğu tüpe ışık sağlayıp klasik bir transfer yapabilirsiniz. Geçmezse manuel müdahale de yapabilirsiniz. Ben yerinizde olsaydım, yumurtalar kraliçenin ağzında olsaydı direkt olarak manuel yapardım.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
direkt manuel yap
Cover açmadan transfer olacağını sanmıyorum. Aslında olabilir ama pamuğun tamamen kurumuş olması gerekli, yani susuz kalmalı ki geçsin. Diğer tüpe geçmesini sağlayacak bir koşul olmalı. Transferde stres tabii ki olur, engelleyemezsiniz bunu. Kraliçenin olduğu tüpe ışık sağlayıp klasik bir transfer yapabilirsiniz. Geçmezse manuel müdahale de yapabilirsiniz. Ben yerinizde olsaydım, yumurtalar kraliçenin ağzında olsaydı direkt olarak manuel yapardım.
Manuel nasıl yapılıyor

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Cımbıza pamuk takın yumurtalar zaten ona yapışır pamuğu da kraliçenin yanına koyun üstünden o alır zaten

KaanBalil

Yumurta
Üye
Arkadaşlar karıncamın suyu bittiği için acil test tüpü değişmem gerek ama daha bugün baktım ( yumurtası olduğu için strese sokmak istemiyorum ) Elimde hazır test tüpü var cover ını açmadan aktarma yapsam yumurtalarını taşır mı? Strese girer mi?
benim tavsiyem şu olucaktır fazladan 2 adet tüp gerekmektedir 1 tüp ile karıncayı manuel olarak alın asıl koyucagnız tüpe ise karıncanın yumurtalarının kürdan yarımı ilen alın ve asıl koyucagnız tüpüm ortasına kürdan yardımı ilen koymak olucaktır sonrada kraliçeyi tüpün içine atmanız gerekicek tüpüm azını kapatın mümkümse cover yapın 1 hafta bakmayın bi sıkıntı olucagını zannetmiyorum

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
benim tavsiyem şu olucaktır fazladan 2 adet tüp gerekmektedir 1 tüp ile karıncayı manuel olarak alın asıl koyucagnız tüpe ise karıncanın yumurtalarının kürdan yarımı ilen alın ve asıl koyucagnız tüpüm ortasına kürdan yardımı ilen koymak olucaktır sonrada kraliçeyi tüpün içine atmanız gerekicek tüpüm azını kapatın mümkümse cover yapın 1 hafta bakmayın bi sıkıntı olucagını zannetmiyorum
Kurdan yerine pamukla cımbız daha mantıklı olur

Ben kendi kraliçemi aktarma yaparken tüpleri uç uca getirdim normal bir şekilde geçiş yaptı kendisi bi 15 dakika gibi bir süre yeterli sadece rahatsız etmemek lazım

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Olabilir ama bazen hiç geçmiyor o yüzden bu yoları kulanıyoruz

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Küçük tüplerden Bendede var manuel önermem ama bazen mecbur kalıyoruz

Kadircıkla

Larva
Üye
Standart ve Manuel transfer videoları youtube de mevcut onları izlemeni tavsiye ederim. Burda yazılanlardan daha faydalı olacağını düşünüyorum

Bora

Larva
Üye
Sanırım karıncam com videosu izlemişsiniz.
O video daha çok şırıngadan test tüpüne geçiş için
———— İyi Hobiler 🐜🙂