Kullanılabileceğini ne gördüm ne işittim. Tesbih böceklerini ayrıştırıcı olması nedeniyle outworlda taban malzemesi olarak toprak kullanıldığı zaman toprağı canlı tutması için kullanılıyor diye biliyorum. Sorunuza gelecek olursa İsopod'ların sert kabuğu nedeniyle karıncalar tarafından besin olarak alınabileceğini düşünmüyorum. Üstelik doğada taşların altında karınca yuvalarının olduğu yerde isopodları çok sık görürüz.Merhabalar
Az önce dışarı çıkmıştım ve şans eseri halk arasında tesbih böceği olarak geçen bu canlıyı buldum.
Sorum şu;
Bu hayvanı karıncalar için canlı yem olarak kullanabilir miyim? Kullanabilirisem bakımı, üremesi vs nasıl oluyor?Ekli dosyayı görüntüle 5007
Yanlış bilmiyorsam yosun, küf vs yiyorlar.Kullanılabileceğini ne gördüm ne işittim. Tesbih böceklerini ayrıştırıcı olması nedeniyle outworlda taban malzemesi olarak toprak kullanıldığı zaman toprağı canlı tutması için kullanılıyor diye biliyorum. Sorunuza gelecek olursa İsopod'ların sert kabuğu nedeniyle karıncalar tarafından besin olarak alınabileceğini düşünmüyorum. Üstelik doğada taşların altında karınca yuvalarının olduğu yerde isopodları çok sık görürüz.
aşırı üreyeceklerini sanmıyorum karıncalar zarar verirmi sanmam ama emin değilim bendede 3 isopod(tesbih böceği ) kolonisi var 1 aydır daha yavru dahi yokYanlış bilmiyorsam yosun, küf vs yiyorlar.
Diyelim ki taban malzemesi toprak olan taşların ve dalların olduğu güzel bir outworld yaptım ve içine bunlardan birkaç tane koydum, karıncalara zarar verirler mi veya aşırı bir üreme gerçekleştirip bütün outworld'ü ele geçirirler mi ?
Peki ne ile besliyorsunuz?aşırı üreyeceklerini sanmıyorum karıncalar zarar verirmi sanmam ama emin değilim bendede 3 isopod(tesbih böceği ) kolonisi var 1 aydır daha yavru dahi yok
Peki benimde kafama takılan bir soru var. Outworld'de taban malzemesi olarak toprak kullandık diyelim. Temizlik için de isopod ekledik. İsopodların yaşayabileceği alanı oluşması için toprağa nem takviyesi yapmamız gerekiyor. Bu durumda koloninin toprağa transfer olması olası değil mi? Yani karıncaların outworldunde kullanılamaz diyebilir miyiz?Eğer kesip ölü bir şekilde verirseniz canlı yem olarak kullanılamamaları için bir sebep görmüyorum. Fakat besin değerlerinin de çok yüksek olmasını beklemediğim için harcayacağınız efora değeceğini sanmam. Doğada karasal isopodları, özellille bu Armidillidium sp. gibi yuvarlanıo top hâline gelebilenleri yiyen çok fazla canlı yok, örnek olarak Dysderidae familyasından örümcekler verilebilir. Genellikle isopodlar detritivor olmalarından dolayı nem oranı yüksek teraryum/vivaryum gibi ortamlarda temizlik için kullanılır. Besin artıkları, bitkisel kalıntılar ve yanılmıyorsam dışkı, küf ve diğer mantar çeşitleri gibi şeylerle beslenirler. Karıncalara zarar vermeyeceklerdir, fakat karıncalar onlara zarar vermeye çalışır ve strese girerlerse bilemeyeceğim. Yine de büyük bir outworld'de bunun bir sorun olacağını sanmam. Bakımlarına gelirsek, kabuklu canlılar oldukları için ve solungaçla nefes aldıkları için yalnızca nemli ortamlarda bakılabilirler. Bu nedenle doğada isopodları taş altları gibi nemli yerlerde görürsünüz. Besin olarak balık yemi, kedi/köpek yemi, meyve ve sebzeler gibi şeylerin yanı sıra ölü böcekler, çürümekte olan besinler gibi şeylerle beslenebildiklerini biliyorum.
Geçirmemeleri için bir sebep yok fakat bu bir engel değil. Manuel olarak sayılarını eksiltebilirsiniz diye düşünüyorum.Yanlış bilmiyorsam yosun, küf vs yiyorlar.
Diyelim ki taban malzemesi toprak olan taşların ve dalların olduğu güzel bir outworld yaptım ve içine bunlardan birkaç tane koydum, karıncalara zarar verirler mi veya aşırı bir üreme gerçekleştirip bütün outworld'ü ele geçirirler mi ?
Güzel soru. Formikaryum ve outworld'ün ayrı olduğu sistemlerde kesin bir şey diyemeyeceğim fakat Türkiye'de pek görülmeyen natüralistik set-uplarda kullanılabilir.Peki benimde kafama takılan bir soru var. Outworld'de taban malzemesi olarak toprak kullandık diyelim. Temizlik için de isopod ekledik. İsopodların yaşayabileceği alanı oluşması için toprağa nem takviyesi yapmamız gerekiyor. Bu durumda koloninin toprağa transfer olması olası değil mi? Yani karıncaların outworldunde kullanılamaz diyebilir miyiz?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Geçirmemeleri için bir sebep yok fakat bu bir engel değil. Manuel olarak sayılarını eksiltebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ah tabi haklısınız, gelişmiş setuplarda yapılabilir. Teşekkür ederim.Güzel soru. Formikaryum ve outworld'ün ayrı olduğu sistemlerde kesin bir şey diyemeyeceğim fakat Türkiye'de pek görülmeyen natüralistik set-uplarda kullanılabilir.
İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Sanırım beslemeyeceğim, natüralistik set-up beni biraz aşar gibi.Eğer kesip ölü bir şekilde verirseniz canlı yem olarak kullanılamamaları için bir sebep görmüyorum. Fakat besin değerlerinin de çok yüksek olmasını beklemediğim için harcayacağınız efora değeceğini sanmam. Doğada karasal isopodları, özellille bu Armidillidium sp. gibi yuvarlanıo top hâline gelebilenleri yiyen çok fazla canlı yok, örnek olarak Dysderidae familyasından örümcekler verilebilir. Genellikle isopodlar detritivor olmalarından dolayı nem oranı yüksek teraryum/vivaryum gibi ortamlarda temizlik için kullanılır. Besin artıkları, bitkisel kalıntılar ve yanılmıyorsam dışkı, küf ve diğer mantar çeşitleri gibi şeylerle beslenirler. Karıncalara zarar vermeyeceklerdir, fakat karıncalar onlara zarar vermeye çalışır ve strese girerlerse bilemeyeceğim. Yine de büyük bir outworld'de bunun bir sorun olacağını sanmam. Bakımlarına gelirsek, kabuklu canlılar oldukları için ve solungaçla nefes aldıkları için yalnızca nemli ortamlarda bakılabilirler. Bu nedenle doğada isopodları taş altları gibi nemli yerlerde görürsünüz. Besin olarak balık yemi, kedi/köpek yemi, meyve ve sebzeler gibi şeylerin yanı sıra ölü böcekler, çürümekte olan besinler gibi şeylerle beslenebildiklerini biliyorum.
Sizede teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı.Peki benimde kafama takılan bir soru var. Outworld'de taban malzemesi olarak toprak kullandık diyelim. Temizlik için de isopod ekledik. İsopodların yaşayabileceği alanı oluşması için toprağa nem takviyesi yapmamız gerekiyor. Bu durumda koloninin toprağa transfer olması olası değil mi? Yani karıncaların outworldunde kullanılamaz diyebilir miyiz?
Geçirmemeleri için bir sebep yok fakat bu bir engel değil. Manuel olarak sayılarını eksiltebilirsiniz diye düşünüyorum.
Toprak, koloninin transfer olamayacağı kadar ince bir zeminden oluşursa bu ihtimalin önüne geçilebilir. İsopodlar için bir sıkıntı olur mu bilmiyorum.Bu durumda koloninin toprağa transfer olması olası değil mi?
Rica ederim. Karıncalar için değil de teraryumlarınızda kullanmak için, veya yalnızca zevkine bakabilirsiniz. Yurt dışında isopodların farklı türlerine şaşırtıcı bir talep var. Örneğin Cubaris spp. çok yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyor.İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Sanırım beslemeyeceğim, natüralistik set-up beni biraz aşar gibi.
Sizede teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı.
Rica ederim ne demek.İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Sanırım beslemeyeceğim, natüralistik set-up beni biraz aşar gibi.
Sizede teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı.