Termostatlı ısıtma sistemi olmuş mu?

Umut46

Yumurta
Üye
Dolabın içine sünger ile yalıtım yaptım sonrada termostatlı ısıtma sistemi koydum olmuş mu ?arkadaşlar messor ve campotonus kolonilerim var 24.5 ile 26.5 derece arası değişiyor sıcaklık .
Rezistans teli ile yaptım ısıtmayı sıcaklık direk vurmuyor tüplere . rezistansın zararı yoktur diye düşünüyorum . Amacım tasarruflu olmasıydı .
Sistem 15 dkda bir çalışıyor.

Ekli dosyalar

• 3A782575-8D5A-4C3B-94F0-E0CC91AC7A0D.jpeg
    3A782575-8D5A-4C3B-94F0-E0CC91AC7A0D.jpeg
    21.9 KB · Görüntüleme: 82
  • 2850BCC9-FBED-4387-A6C1-834B8E69B5B2.jpeg
    2850BCC9-FBED-4387-A6C1-834B8E69B5B2.jpeg
    52.2 KB · Görüntüleme: 82

Umut46

Yumurta
Üye
Şarj aleti ile yapılır mı
12volt 1 amperlik adaptör ile termostada güç veriyorum. rezistans teline de leptop şarj aleti ile güç veriyorum oda oda 19 volt 5 amper olması lazım , özelden ulaşırsan yardımcı olurum .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış hesaplamadıysam 10 saatte ortalama 1 kw yakıyor sistem . Oda yaklaşık 2 TL gibi bir ücreti var . Termostatlı olduğu için bir günde en fazla 1 saat çalışıyordur oda yaz mevsimine girdiğimizden dolayı . Ayda 6 TL TL falan yakıyor bu yaz ayı için , kışında en fazla yakaçağı 10-15 TL arasıdır .
Boş zamanım olduğu için kışa hazırlık yapmış oldum . Tüketimi az ve kullanışlı oldu sistem .

aatom_karinca

Pupa
Üye
dostum helal olsun söylenecek bir şey yok
12volt 1 amperlik adaptör ile termostada güç veriyorum. rezistans teline de leptop şarj aleti ile güç veriyorum oda oda 19 volt 5 amper olması lazım , özelden ulaşırsan yardımcı olurum .

Yanlış hesaplamadıysam 10 saatte ortalama 1 kw yakıyor sistem . Oda yaklaşık 2 TL gibi bir ücreti var . Termostatlı olduğu için bir günde en fazla 1 saat çalışıyordur oda yaz mevsimine girdiğimizden dolayı . Ayda 6 TL TL falan yakıyor bu yaz ayı için , kışında en fazla yakaçağı 10-15 TL arasıdır .
Boş zamanım olduğu için kışa hazırlık yapmış oldum . Tüketimi az ve kullanışlı oldu sistem .

Nazdravia

Nanitik
Üye
Dolabın içine sünger ile yalıtım yaptım sonrada termostatlı ısıtma sistemi koydum olmuş mu ?arkadaşlar messor ve campotonus kolonilerim var 24.5 ile 26.5 derece arası değişiyor sıcaklık .
Rezistans teli ile yaptım ısıtmayı sıcaklık direk vurmuyor tüplere . rezistansın zararı yoktur diye düşünüyorum . Amacım tasarruflu olmasıydı .
Çok iyi olmuş

Ü

Üye silindi 2850

Benim messorlar soğuktan test tüpünde ateş yakmaya çalışıyor
Helal olsun çok iyi

Umut46

Yumurta
Üye
Yaklaşık 36 gündür tüpteler 20 derecelerde duruyordu koloni yumurtalar yeni yeni larva haline geçmeye başladı süreç hızlanır belki diye yaptım sistemi

Umut46

Yumurta
Üye
Yalıtımı güzel yapmışım yaklaşık bir saattir kontrol ediyorum sıcaklık 24.8 de sabit kaldı ve bu süreçte hiç çalışmadı makine
Hesabını yaptım en fazla ayda yakacağı 15 tl
Zaten yaklaşık 2 hafta sonra makineyi çalıştırmam havalar burda baya ısındı yaz geldi artık kışın kullanılacak sistem yakaçağı 15 TL maks

Ü

Üye silindi 2850

Yalıtımı güzel yapmışım yaklaşık bir saattir kontrol ediyorum sıcaklık 24.8 de sabit kaldı ve bu süreçte hiç çalışmadı makine
Zaten yaklaşık 2 hafta sonra makineyi çalıştırmam havalar burda baya ısındı yaz geldi artık kışın kullanılacak sistem yakaçağı 15 TL maks
Karınca barınma vergisi 🤨🤨🤨

Umut46

Yumurta
Üye
100 w adaptöre bağladım teli tel 30 cm 15 sn gibi bi sürede ısınıyor dokunulmuyor 25.5 bucuğa geldiğinde reziztansı çalıştıran adaptör termostan dolayı kapanıyor . Adaptör kapandıktan sonra telin sıcaklığı ile 26.5 dereceye cıkıyor soğuması 24.5 dereceye düşmesi 1 saat dürüyor 24.5 düşünde devreye giriyor . Adaptör 15 sn çalışmasıyla ısınıyor kabin günde çalışaçağı süre maks 1 saat bu ayda kışın çalışsın 3 saat ayda 45 saat yapar 10 saatte 1 kw yakıyor 4.5 kw de 9-10 TL civarında fiyatı

Termostatın elektriğini hesaba katmıyorum 0.45 kw yakıyor ayda oda 1 tlden az

Umpost

Yumurta
Üye
Sistemin devre şemasını paylaşabilir misin? Bir de kullandığın rezistansın gücü ne kadar?

Nova

Pupa
Üye

Helal olsun sana süpersin

Umut46

Yumurta
Üye
100 w adaptör laptop adaptörü
2500 w ufo teli
w1209 termostat
12 volt 1 amper adaptör
w1209 adaptörü nasıl kullanılır diye youtube yazdığınızda nasıl sistemin nasıl bağlanılacağı hakkında açıklamalar var .