Termitler hakkında birkac sorum var

Muhammet18

Pupa
Üye
Selamlar termit beslemek istiyorum da bı videosa sadece dışarıdaki kolonide işçi alın yeter demişti bu doğru mu çünkü buralarda çok fazla termit var

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Araştırmalar bütün termitlerin cinsel yönden olgun böceklere dönüşebileceklerini ortaya koymuştur. Ne var ki, bir yuvada yalnızca az sayıda birey(döllü sınıf), cinsel yönden olgun hale gelebilmektedir. Bir genç termitin hangi sınıfa gireceğini özel bazı hormonların belirledikleri sanılmaktadır. Yaygın bir varsayıma göre hormonlar, bireyler birbirlerine yiyecek verirlerken ya da karşılıklı olarak birbirlerinin dış iskeletlerini temizlerlerken bireyden bireye geçerler; kral ile kraliçe, başka termitlerin doğurgan bireylere dönüşmesini sağlayan bir madde salgılarlar. Sözgelimi, deney amacıyla bir yuvadaki döllü sınıf bütünüyle yuvadan uzaklaştırılırsa, bunlara eşit sayıda nemfin ve işçinin cinsel olgunluğa ulaştıkları görülür. Yani teoride kendi koloninizdeki işçilerin üretim yapması mümkün olabilir fakat başka bir koloniden ayırdığınız işçilerin devamlılık sağlayacaklarını sanmıyorum hiç.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ek olarak konularınızı üste çıkartmak için "." atıyorsunuz sürekli, yapmayın. Gördükçe siliyorum.