Merhaba sordum ama geckolar fazla nem sevmediği için sirkülasyon önemliymiş diye söylendi bana. Camcıya durumu anlatınca çerçeve gerektiğini söyledi yani akvaryum gibi silikonla yapıştır geç bir iş olmuyor. Öyle de hem çok ağır taşıması zor hemde baya bir maliyet ortaya çıkıyor. İşin içinde çerçeve vs olunca işçilik de koyuyorlar haliyle. O yüzden beni biraz aştı açıkçası.Merhaba, ben extatosoma tiaratum için yerel bir camcıdan 40cm genişlik 20cm uzunluk 45cm yüksekliğe sahip kapaklı vs yani baya uğraştırıcı bir teraryumu 4mm camdan 1000tl gibi bir fiyata yaptırdım. Eğer yakınlarınızda camcı varsa kendiniz proje çizip çok daha mantıklı şekilde aynı fiyata yaptırabişlirsiniz belki. Benim yaptırdığım fiyat illa ki değişecektir ama yinede şansınızı denemiş olkursunuz.
Benim teraryumun üst kısmının %90ı açık şekilde ayarlayıp sineklik ile kapattım. Yani belirli bir taraf tamamen boş bırakıp sineklik ile kapatılabilir. Benim teraryumum aşağıdaki görseldeki gibi ben sadece fikir olsun ve her olasılığı değerlendirin diye söyledim. Sizin oluşturacağınız teraryumda yükseklik daha düşük, taban alanı daha büyük olacağı için dengeler ve neredeyse aynı fiyat olur diye düşünmüştüm. Ağırlığa gelecek olursak 4mm cam ile o kadar ağır olmuyor 5-6kg civarı, ki zaten teraryumu her zaman bir yerden bir yere taşımayacağınız için ağırlık önemli değildir diye tahmin ediyorum. Cam kullanmanın bence temzilik ve görüntü açısından çok büyük avantajı var. Yani çok daha temiz ve güzel duruyor içerdeki atmosferi neredeyse tamamen görebiliyorsunuz. Ben dediğim gibi bu şekilde sadece teraryumu 1000TL ye maal ettim kumu ışığı vs derken toplam 1200tl ye halletmiş oldum ve açıkçası çok memnunum. Eğer sizinde böyle bir imkanınız var ise kesinlikle tavsiye ederim cam pahalı gelirse aynı sistemin pleksiden yapılma halini de sorabilirsiniz. Bizim burada pileksi ile cam neredeyse aynı fiyat olduğu için ben cam yaptırdımMerhaba sordum ama geckolar fazla nem sevmediği için sirkülasyon önemliymiş diye söylendi bana. Camcıya durumu anlatınca çerçeve gerektiğini söyledi yani akvaryum gibi silikonla yapıştır geç bir iş olmuyor. Öyle de hem çok ağır taşıması zor hemde baya bir maliyet ortaya çıkıyor. İşin içinde çerçeve vs olunca işçilik de koyuyorlar haliyle. O yüzden beni biraz aştı açıkçası.

Teraryum boyut olarak gayet uygun eğer sadece 1 geckoya bakacaksanız .Teraryum fiyatları çok pahalı geldi bende internette bunu buldum çok ucuz ama biraz dar gibi geldi siz ne dersiniz? Taban 22 cm yukarıya doğru daralıyor 45 cm uzunluk. Sadece 1 leopard bakacam.