Temnothorax Unifasciatus Günlük

Naval

Yumurta
Üye
Günlük #001 – Tarih: 11 Nisan 2025

 Siparişini verdiğim Temnothorax unifasciatus kolonim ve ekipmanlarım elime ulaştı. Şu an sadece bir yumurtası ve bir işçisi var. Beklediğimden de küçük bir tür ve renklerine bayıldım. IMG_3038.png
 Gönderdikleri tüpte pamuk çok dibe itildiği için tamamen suya batmış. Bu yüzden kraliçe, kapağın olduğu tarafta yumurtasını saklamıştı. İlk önce kapağın olduğu yerden taşınması için, suya batmış pamuğun olduğu tarafı karanlık hale getirdim. İşçi, karanlık kısma geçti ve yumurtayı da taşıdı ama kraliçe gelmeyince ensesinden tutup sürükleye sürükleye taşıdı :ROFLMAO:.

 Kraliçe tüpün kapak tarafından çekilince, kapaktaki pamuğu aldım ve tüpü hem transfer aparatı hem de outworld işlevi gören mini outworld'e bağladım. Taşınma işlemleri bitince şekerli su vereceğim. Yarın da Reddit’te gördüğüm bir protein jelly tarifini deneyip vermeyi planlıyorum. Tarifi burada da paylaşacağım.

IMG_3054.pngIMG_3055.png
 Un kurdu gibi canlı yemlerle koloniyi beslemeyeceğim. Umarım çok sıkıntı olmaz.

 Görüşmek üzere! 🧡

Naval

Yumurta
Üye
Koloni tekrardan hayırlı olsun reis. Bu konuyu okumanda fayda var.
Konu 'Neden Karıncalarınıza Protein Jeli Vermemelisiniz?' https://karincaciftligim.com/threads/neden-karincalariniza-protein-jeli-vermemelisiniz.21372/
Evet, tam senden önce gördüm ve fikrimi değiştirdim galiba. Bakalım, canlı yemsiz bir yol bulamazsam mecburen un kurdu alacağım.

Hollanda'da yaşıyorum buradan aldım

pegasuZX

Replete
Üye
Evet, tam senden önce gördüm ve fikrimi değiştirdim galiba. Bakalım, canlı yemsiz bir yol bulamazsam mecburen un kurdu alacağım.

Hollanda'da yaşıyorum buradan aldım
Hocam canlı yemsiz gelişim yavaş oluyor. işçiler ve kraliçe besin bakımından kötü kalıyor.

pegasuZX

Replete
Üye
Evet bu dediğinizi duymuştum. O zaman en iyisi un kurdu alıp dondurucuda saklamak olacak 😅
Hocam zor olacaksa alamayabilirsiniz. Ben 150 işçiye kadar büyüttüm bir koloniyi canlı yem olmadan. Bununda sebebi karıncalarda çiğneme gibi bir şey yoktur. Genelde un kurtlarının içindeki sıvıyı içerler. Dışarıda kabuk kalır. Larvalar çiğneyebilirler bu yüzden fazla protein verilir. İşçiler ve kraliçe genel olarak enerjiye ihtiyaç duyar.