Temnothorax kolonimin suyu bitti

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
Bugün baktığımda tüpteki su bitmişti. Elimde ikinci bir tüp yok ve nasıl transfer edeceğimi bilmiyorum.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Bugün baktığımda tüpteki su bitmişti. Elimde ikinci bir tüp yok ve nasıl transfer edeceğimi bilmiyorum.
İkinci bir tüp alıp transfer edeceksiniz sakın su basmaya çalışmayın eğer pamuk daha kurumadıysa 2-3 idare ederler ama acil transfer etmeniz lazım.

ants123

Larva
Üye
Pamuk hala ıslak mı? Islak ise bu durumu daha yeni tecrübe ettim. Bir hafta önce tüpteki su bitmişti, pamuk hala çok ıslaktı fakat bir damla su yoktu. Elimde ekstra tüp de olmadığı için stres etmiştim. Biraz araştırınca üstüne tecrübe de edince durumun basit olduğunu anladım. Bugün tüpteki suların bittiğini görmemin üzerinden (ben farketmeden kaç gün önce bitti bilmiyorum) bir hafta geçti ve pamuk hala ıslak, kraliçede hiçbir sorun yok hatta yeni işçi çıkartmış. Pamuk ıslaksa en az bir hafta yetiyor yani. Bir de ben kendi yaşadığım yerde kırtasiye,eczane,hastane,hediyelik eşya vb. 10'dan fazla yer gezdim tüp bulamadım. Tavsiyem hiç uğraşmayıp bir an önce internetten sipariş etmeniz. Pazartesi sipariş ederseniz aynı hafta elinize gelmiş olur diye tahmin ediyorum. Karıncalar da tüp gelene kadar idare edeceklerdir merak etmeyin.

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
Elimde ikinci bir tüp olmadığından başka bir kavanoza alıp sonra tekrar tüpe aktarsam olur mu?

ants123

Larva
Üye
En son çare olarak deneyebilirsiniz ama dediğim gibi pamuk ıslaksa idare ederler.