Temizleme Ve Arındırma

MRgecko

Yumurta
Üye
Hobiye yeni başlayacağım için hayvanlarda kullanacağım saklama kaplarını internetten sipariş ettiğim ya da doğadan toplayacağım dekorları nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum biriniz söyleyebilir mi?

MRgecko

Yumurta
Üye
Lütfen kutuları nasıl temizleyeceğimi bilen bilen biri varsa söyleyebilirmi?

Son düzenleme:

scragga

Yumurta
Üye
Plastik ve cam objeleri güzelce silebilirsin. Sirke kullanmanda zarar olmaz. Doğadan topladığın ürünleri ise kaynar suda bekletebilirsin. Bu sayede üzerinde bakteriler ölecektir.

MRgecko

Yumurta
Üye
Plastik ve cam objeleri güzelce silebilirsin. Sirke kullanmanda zarar olmaz. Doğadan topladığın ürünleri ise kaynar suda bekletebilirsin. Bu sayede üzerinde bakteriler ölecektir.
sirke kullanırken dikkat etmem gereken birşey armı? ayrıca silerken mendili ıslatıpmı temizlemeliyim?

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Dekoratif amaçla doğadan alacağın yaprak, taş gibi şeyleri kaynatabilir veya fırınlayabilirsin. Ağaç kabuğu gibi şeylerde bunu yapmak biraz zor ama, onun prosedürü daha zahmetli. Eğer kınkanatlı larvası veya kırkayak gibi detrotivor canlıların yataklığına koymak için yaprak veya odun gibi parçaları alıyorsan kaynatmamalısın, çünkü zaten o canlılar o verdiğin besinler üzerlerindeki mikroorganizmalar tarafından parçalandıkça beslenecektir. Aldığın plastik kapları da sıcak suyla yıkayabilirsin. Ben çok kirli olduğunda sabun da kullanıyordum. Mümkün olduğunca kokusuz beyaz sabunları kullanmaya çalışıyordum ve iyice duruluyordum. Bazen çok kirli şeylerde Activex bile kullanıyorum. Fakat sabun kullanarak yıkadığım kaplara direkt olarak canlıları koymuyorum, uzun bir süre bekletiyorum. Belki bu şekilde sabunun kokusu çıkar diye düşünerek yapıyorum bunu. Yani ihtiyacım olmadıkça kullanmadığım, köşede kenarda bekleyecek kaplarda yapıyorum bunu; direkt canlının bir süre sonra tekrar geçeceği kendi kabında değil.

MRgecko

Yumurta
Üye
Dekoratif amaçla doğadan alacağın yaprak, taş gibi şeyleri kaynatabilir veya fırınlayabilirsin. Ağaç kabuğu gibi şeylerde bunu yapmak biraz zor ama, onun prosedürü daha zahmetli. Eğer kınkanatlı larvası veya kırkayak gibi detrotivor canlıların yataklığına koymak için yaprak veya odun gibi parçaları alıyorsan kaynatmamalısın, çünkü zaten o canlılar o verdiğin besinler üzerlerindeki mikroorganizmalar tarafından parçalandıkça beslenecektir. Aldığın plastik kapları da sıcak suyla yıkayabilirsin. Ben çok kirli olduğunda sabun da kullanıyordum. Mümkün olduğunca kokusuz beyaz sabunları kullanmaya çalışıyordum ve iyice duruluyordum. Bazen çok kirli şeylerde Activex bile kullanıyorum. Fakat sabun kullanarak yıkadığım kaplara direkt olarak canlıları koymuyorum, uzun bir süre bekletiyorum. Belki bu şekilde sabunun kokusu çıkar diye düşünerek yapıyorum bunu. Yani ihtiyacım olmadıkça kullanmadığım, köşede kenarda bekleyecek kaplarda yapıyorum bunu; direkt canlının bir süre sonra tekrar geçeceği kendi kabında değil.
internetden söylediğim dekorlarıda yıkamalımıyım?

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Eğer akvaryum malzemeleri satmayan mağazalardan alıyorsan elbette yıkamanı öneririm. Akvaryumcudan alıyorsan o kadar endişe etmene gerek yok sanırım ama bence yine de yıkamalısın.

MRgecko

Yumurta
Üye
ağaç kabuğu odun gibi şeyleri nasıl temizleyebilirim?

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
ağaç kabuğu odun gibi şeyleri nasıl temizleyebilirim?
Onu internetten araştırırsan daha iyi bir fikir edinirsin. Ben kendi bulduklarımı kaynatıp fırınladım, fakat işe yaramadı, nemli bir alanda küfleniyorlardı. Bazıları birkaç ay güneş görecek şekilde balkonunda bırakıyor, sanırım o biraz daha etkili. Toplanan odunun nereden olduğuna da bağlıdır muhtemelen. Dediğim gibi, internette araştırırsan birçok yabancı video var bu konuda.

MRgecko

Yumurta
Üye
Onu internetten araştırırsan daha iyi bir fikir edinirsin. Ben kendi bulduklarımı kaynatıp fırınladım, fakat işe yaramadı, nemli bir alanda küfleniyorlardı. Bazıları birkaç ay güneş görecek şekilde balkonunda bırakıyor, sanırım o biraz daha etkili. Toplanan odunun nereden olduğuna da bağlıdır muhtemelen. Dediğim gibi, internette araştırırsan birçok yabancı video var bu konuda.
İnternette araştırma yaptım ne yabancılarde ne de türklerde odunu tam olaraknasıl temizleyeceğim anlatan birşey bulamadım.Ayrıca Plastik zkutuları Kaynar Su ile mi yıkamamı kastettiniz yoksa normal sıcak suylamı?

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
İnternette araştırma yaptım ne yabancılarde ne de türklerde odunu tam olaraknasıl temizleyeceğim anlatan birşey bulamadım.Ayrıca Plastik zkutuları Kaynar Su ile mi yıkamamı kastettiniz yoksa normal sıcak suylamı?
Kaynar su ile yıkamadım ben hiç, yalnızca sıcak suda ovalayarak yıkadım. Birkaç video atacağım odun konusunda da, onlara bakabilirsin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Örneğin benim topladıklarım "cork bark" diye geçen ağaç kabuklarıydı, fakat toplamadan önce bu tarz bir araştırma yapmamıştım ve önceden kesilmiş olan ağaçların kabuklarını toplamıştım. Bu kabukların çoğunda da küf benzeri beyazlıklar vardı. Benimkilerin yüksek nemde kolayca küflenmesi buna bağlı olabilir. Eğer sen daha dikkatli olursan veya direkt olarak canlı ağaçlardan kesecek olursan başarılı olma şansın daha yüksek olabilir. Fakat dikkat etmen gereken şey yaprak döken, sert kabuklu ağaçları seçmen. Yani çam gibi iğne yapraklıların kabuklarından uzak durmalısın.

Son düzenleme: