Kulak çubuğunu ıslatıp ucuyla temizleLütfen kutuları nasıl temizleyeceğimi bilen bilen biri varsa söyleyebilirmi?
sirke kullanırken dikkat etmem gereken birşey armı? ayrıca silerken mendili ıslatıpmı temizlemeliyim?Plastik ve cam objeleri güzelce silebilirsin. Sirke kullanmanda zarar olmaz. Doğadan topladığın ürünleri ise kaynar suda bekletebilirsin. Bu sayede üzerinde bakteriler ölecektir.
internetden söylediğim dekorlarıda yıkamalımıyım?Dekoratif amaçla doğadan alacağın yaprak, taş gibi şeyleri kaynatabilir veya fırınlayabilirsin. Ağaç kabuğu gibi şeylerde bunu yapmak biraz zor ama, onun prosedürü daha zahmetli. Eğer kınkanatlı larvası veya kırkayak gibi detrotivor canlıların yataklığına koymak için yaprak veya odun gibi parçaları alıyorsan kaynatmamalısın, çünkü zaten o canlılar o verdiğin besinler üzerlerindeki mikroorganizmalar tarafından parçalandıkça beslenecektir. Aldığın plastik kapları da sıcak suyla yıkayabilirsin. Ben çok kirli olduğunda sabun da kullanıyordum. Mümkün olduğunca kokusuz beyaz sabunları kullanmaya çalışıyordum ve iyice duruluyordum. Bazen çok kirli şeylerde Activex bile kullanıyorum. Fakat sabun kullanarak yıkadığım kaplara direkt olarak canlıları koymuyorum, uzun bir süre bekletiyorum. Belki bu şekilde sabunun kokusu çıkar diye düşünerek yapıyorum bunu. Yani ihtiyacım olmadıkça kullanmadığım, köşede kenarda bekleyecek kaplarda yapıyorum bunu; direkt canlının bir süre sonra tekrar geçeceği kendi kabında değil.
ağaç kabuğu odun gibi şeyleri nasıl temizleyebilirim?Dekoratif amaçla doğadan alacağın yaprak, taş gibi şeyleri kaynatabilir veya fırınlayabilirsin. Ağaç kabuğu gibi şeylerde bunu yapmak biraz zor ama, onun prosedürü daha zahmetli. Eğer kınkanatlı larvası veya kırkayak gibi detrotivor canlıların yataklığına koymak için yaprak veya odun gibi parçaları alıyorsan kaynatmamalısın, çünkü zaten o canlılar o verdiğin besinler üzerlerindeki mikroorganizmalar tarafından parçalandıkça beslenecektir. Aldığın plastik kapları da sıcak suyla yıkayabilirsin. Ben çok kirli olduğunda sabun da kullanıyordum. Mümkün olduğunca kokusuz beyaz sabunları kullanmaya çalışıyordum ve iyice duruluyordum. Bazen çok kirli şeylerde Activex bile kullanıyorum. Fakat sabun kullanarak yıkadığım kaplara direkt olarak canlıları koymuyorum, uzun bir süre bekletiyorum. Belki bu şekilde sabunun kokusu çıkar diye düşünerek yapıyorum bunu. Yani ihtiyacım olmadıkça kullanmadığım, köşede kenarda bekleyecek kaplarda yapıyorum bunu; direkt canlının bir süre sonra tekrar geçeceği kendi kabında değil.
dal parçasını önce kaynatıp sonra fırınlayabilirsinağaç kabuğu odun gibi şeyleri nasıl temizleyebilirim?
Onu internetten araştırırsan daha iyi bir fikir edinirsin. Ben kendi bulduklarımı kaynatıp fırınladım, fakat işe yaramadı, nemli bir alanda küfleniyorlardı. Bazıları birkaç ay güneş görecek şekilde balkonunda bırakıyor, sanırım o biraz daha etkili. Toplanan odunun nereden olduğuna da bağlıdır muhtemelen. Dediğim gibi, internette araştırırsan birçok yabancı video var bu konuda.ağaç kabuğu odun gibi şeyleri nasıl temizleyebilirim?
İnternette araştırma yaptım ne yabancılarde ne de türklerde odunu tam olaraknasıl temizleyeceğim anlatan birşey bulamadım.Ayrıca Plastik zkutuları Kaynar Su ile mi yıkamamı kastettiniz yoksa normal sıcak suylamı?Onu internetten araştırırsan daha iyi bir fikir edinirsin. Ben kendi bulduklarımı kaynatıp fırınladım, fakat işe yaramadı, nemli bir alanda küfleniyorlardı. Bazıları birkaç ay güneş görecek şekilde balkonunda bırakıyor, sanırım o biraz daha etkili. Toplanan odunun nereden olduğuna da bağlıdır muhtemelen. Dediğim gibi, internette araştırırsan birçok yabancı video var bu konuda.
Kaynar su ile yıkamadım ben hiç, yalnızca sıcak suda ovalayarak yıkadım. Birkaç video atacağım odun konusunda da, onlara bakabilirsin.İnternette araştırma yaptım ne yabancılarde ne de türklerde odunu tam olaraknasıl temizleyeceğim anlatan birşey bulamadım.Ayrıca Plastik zkutuları Kaynar Su ile mi yıkamamı kastettiniz yoksa normal sıcak suylamı?